Anže Lanišek. Foto: TV Slovenija, zajem zaslona
Anže Lanišek. Foto: TV Slovenija, zajem zaslona

Voditeljica oddaje Nedeljsko popoldne Bernarda Žarn je povedala, da jo je Nastja Lanišek ganila, ko je komentirala, da poškodba, ki se je Lanišku zgodila tik pred svetovnim prvenstvom v smučarskih poletih, ni smola, ampak izkušnja, življenje.

Nastja in Anže Lanišek sta bila gosta oddaje Nedeljsko popoldne. Foto: TV SLO, zajem zaslona
Nastja in Anže Lanišek sta bila gosta oddaje Nedeljsko popoldne. Foto: TV SLO, zajem zaslona

"Se zgodi, sprejmeš, poskušaš predihati in vzameš iz tega največ, kar lahko. In se mi zdi, da nam je uspelo, povezali smo se, rekli smo si: 'Prav, nimamo veliko priložnosti, da preživimo na primer Ianov rojstni dan skupaj ali pa maškare, ki so bile zdaj. Smo se potrudili, da smo doživeli te trenutke, in smo hvaležni, ker smo lahko skupaj, čeprav je ta poškodba ... Ampak dobro ... Veliko pozitivnega smo se iz tega naučili in verjamem, da bo Anže prišel nazaj še veliko bolje pripravljen, kot je bil prej, ker dela in se izpopolnjuje tudi na področjih, za katera prej ni bilo veliko časa, tako da res ne vidim ničesar slabega."

"Morate vedeti, da ne gre samo za športni vidik, ampak vse stvari, ki se zraven delajo. Preprosto je to proces, poškodba, kar koli. Treba je stopiti dva koraka nazaj, pogledati širšo sliko, to, kar meni ne uspeva, sploh ne, imam kar velike težave s tem. Ampak imam zato najboljšo podporo: Nastjo in terapevtko Meto," je dodal letošnji prejemnik Bloudkove nagrade za vrhunski mednarodni športni dosežek.

Kako pa gleda zdaj na skoke: "Kot kavč selektor," je povedal v šali. "Z veseljem jih spremljam (slovenske skakalce, op. a.), ves čas jih spremljam, potem pogledam še vse posnetke."

Česa pa je skakalca najbolj strah: "Ko prideš na letalnico, imaš neko strahospoštovanje in prav je, da ga imaš, da ne greš takoj preveč na vso moč, ampak da imaš pet odstotkov rezerve, da ne izsiljuješ ..."

Kdo pa je Anže Lanišek, ko nima na sebi tekmovalnega dresa."On vedno reče, da je mož in očka, kar je res, to sta v bistvu njegovi vlogi, ki ga prevzameta takrat, ko ne skače. Moram reči, da se sploh v zadnjem obdobju potrudi, da obe vlogi kakovostno oddela. Tudi on sam zelo dobro ve, kdo je, ko nima gor smuči in čelade," je odgovorila Nastja Lanišek.

Anže in Nastja Lanišek v prvem skupnem televizijskem nastopu

Vrača se kviz Joker

Pred začetkom nove sezone kviza Joker sta Bernarda in Jože Robežnik gostila tudi voditelja Maria Galuniča. Izvedeli ste lahko, zakaj mu Bernarda in Jože pravita "matičar".

Jože Robežnik in Bernarda Žarn sta se po zimskem premoru na male zaslone vrnila prejšnjo nedeljo. Foto: RTV Slovenija
Jože Robežnik in Bernarda Žarn sta se po zimskem premoru na male zaslone vrnila prejšnjo nedeljo. Foto: RTV Slovenija

V zabavnih igrah sta se tokrat pomerila pevka Anika Horvat ter dirigent in skladatelj Patrik Greblo. Gregor Ravnik je na glasbenem odru predstavil novo pesem Ti si znala, Anika Horvat pa je pesem Zvezda, ki je posvečena njenemu pokojnemu očetu, zapela skupaj z Mladinskim pevskim zborom RTV Slovenija.

Jože in Bernarda sta ob vrnitvi na male zaslone po zimskem premoru pravita, da se zares veselita novih nedeljskih druženj z gosti in gledalkami in gledalci. Nikoli se jih ne naveličata, zgodbe gostov ju navdihujejo in navdušujejo, poudarjata.

Prihodnji teden bo gost prav poseben – osel

In kakšne novosti nas čakajo to pomlad? Urednik oddaje Tomaž Kregar pravi: "V novi sezoni žal ne bo več mogoče spremljati priljubljene terenske rubrike Skrita kamera s Francijem Kekom, zato pa se bomo v uredništvu še bolj potrudili, da bo dogajanje v studiu toliko bolj zabavno in pestro, tudi s kakšnimi nenavadnimi gosti. Tako že v naslednji oddaji gostimo v našem studiu čisto pravega osla."

Nedeljsko popoldne