Do tega, da je Primož Roglič na kronometru na Svetih Višarjah izziv opravil z odliko, je bila dolga in naporna pot. "Če sem iskrena, je bila zima za vso družino težka. Za športnika, ki je tako motiviran, da se vsak dan izboljšuje, je res težko, da si vzame čas za celjenje poškodbe in potem začne od začetka," je za Eurosport priznala njegova žena Lora Roglič Klinc, ki je dodala, da je bilo tako zanj kot tudi za ekipo pestro, vseeno pa je ostal miren in je ohranil pozitivno miselnost.

Sam želi, da se bi ga vsi spomnili po tem, da je do konca neizprosen borec. In to je že dokazal. Včerajšnjega "čudeža na Svetih Višarjah" so se poleg celotne Slovenije in samega kolesarskega asa toliko bolj veselili tudi njegova srčna izbranka ter sinova Aleks in Lev, ki je bil po zmagi izjemno razigran, postregel z naborom zabavnih obraznih izrazov in vztrajno vzklikal: "Kdor ne skače, ni Sloven'c!" "Zame je bil ta dan poseben že od vsega začetka, bil je darilo," je Lora delila za Eurosport in pojasnila, da jo je presunilo že to, ko je videla vse slovenske zastave, ki so v zraku vihrale za njenega moža. Ta je bil sicer edini, ki si je pred tekmo ogledal usodni klanec, ljudje naj bi pred njim že takrat odstranjevali kape.

"Ko sem prišla na vrh, je bilo to nekaj izjemnega. Vseeno je bilo, kako se dan konča. Sama imam neko povezavo z njim in sem zato seveda bila tam, a ko vidiš združeno nacijo, je to nekaj neverjetnega," je povedala v pogovoru z Valom 202 in dodala, da "tudi če bi izgubil, ne bi zares izgubil, zaradi podpore, ki jo je pokazala Slovenija". Kot je Lora še dejala, je slovenski šampion že od vsega začetka nosil veliko teže, stresno je bilo predvsem po tem, ko jo je Rogliču zagodla veriga in je Slovenija za nekaj sekund obmolknila.

"Nekaj solz smo potočili, večinoma bolj grenkih kot pa sladkih," je priznala in dodala, da so bili v usodnem trenutku 600 ali 700 metrov pred ciljem. "Po obrazih tistih, ki so bili z mano, sem videla, da je nekaj narobe, a mi niso ničesar hoteli razkriti. Šele potem, ko sem se razjezila, so mi povedali, da mu je padla veriga. Počakali smo, da je prišel mimo, še nikoli nisem tako kričala in potem smo se odpravili proti cilju, ne da bi vedeli, kaj se dogaja. Za mano je nato pritekla prijateljica z megafonom in vpila: "35 sekund!" Komedija, tragedija, super se je izteklo," je čustveno izkušnjo povzela za Val 202, ki jo je ujel tik po koncu napete tekme.

Lora, ki je vedela, da je njen partner dal vse od sebe, na družbenih omrežjih pa se je spomnila tudi njune skupne preteklosti z Dirko po Italiji, je še dodala, da preprosto nima besed glede tega, kako se je vse, kljub zapletom, obrnilo v njihovo prid, in to skoraj doma. "Ne vem še, kako bomo praznovali, česa takega še nismo izkusili. V bistvu sem zelo utrujena. A zagotovo bomo proslavljali," je zagotovila za Eurosport Lora, ki je bila srečna, da se je na koncu izšlo tako uspešno, kot se je, in bo Primoža seveda spremljala tudi v Rimu.