Nova vinska kraljica je Maja Pečarič. Foto: Pomurski sejem
Nova vinska kraljica je Maja Pečarič. Foto: Pomurski sejem

Diplomirano inženirko živilstva in prehrane, ki končuje drugi letnik magistrskega študija, so na današnji prireditvi za vinsko kraljico okronali ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko, predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec in predsednica Društva Kelih Tjaša Kos.

Foto: Pomurski sejem
Foto: Pomurski sejem

Nova vinska kraljica je za svoj drugi dom označila Belo krajino, kjer pomaga pri delu v vinogradu, kleti in tudi promociji vin Vinske kleti Pečarič-Meginc. Pridobila je tudi naslov sommelier 1. stopnje in postala članica Društva vinskih svetovalcev Sommelier Slovenije.

Za vino 26. Vinske kraljice Slovenije je izbrala polsuho vino rose z zaščitenim geografskim poreklom, letnik 2022, vinorodnega okoliša Bela krajina, lastna trgatev in polnitev Vinske kleti Pečarič-Meginc.

Krono ji je predala njena predhodnica Ana Protner.

Nosilec projekta Vinska kraljica Slovenije je Pomurski sejem, ki pa je konec lanskega leta izvedbo projekta zaupal Društvu Kelih. To ohranja in neguje kulturno dediščino Prlekije in Slovenije ter skrbi za dvig kulture pitja vina oziroma vinske kulture nasploh.

Foto: Pomurski sejem
Foto: Pomurski sejem