Medicinska sestra Gordana Brkovič in infektologinja Mateja Logar v majicah s podobo Primoža Rogliča. Foto: UKC Ljubljana
Medicinska sestra Gordana Brkovič in infektologinja Mateja Logar v majicah s podobo Primoža Rogliča. Foto: UKC Ljubljana

Ena izmed zdravstvenih delavk je v sodelovanju z občino in ob pomoči Primoža Rogliča med zaposlene razdelila 100 majic s podobo Primoža Rogliča, ki je ob koncu sezone ubranil zmago na Vuelti in na svetovni lestvici končal leto kot številka 1.

"Primož, danes smo dobili tvoje darilo. Ti si naš heroj. Radi te imamo. Dal si nam ogromno motivacijo. Borili se bomo do konca. Veliko ljudi ne verjame, ti verjameš v nas. Vso srečo in čestitke od cele skupine kliničnega centra, od covidnih oddelkov, vsega zdravstvenega osebja, kuharjev, strežnic, celotne ekipe vodstva, ki se bori te dneve. Zmagali bomo, ti pa si že zmagal," je ob tem povedala pobudnica akcije medicinska sestra Gordana Brkovič.

Meni se zdi predvsem pomembno, da ne glede na to, kakšne barve je majica, stojimo vsi skupaj, si pomagamo, spodbujamo drug drugega in dihamo kot vsa Slovenija eno, samo tako bomo lahko hitreje in lažje prišli skozi to krizo.

Primož Roglič

Ob tem je opozorila, da poleg najbolj izpostavljenih covidnih oddelkov prav vse klinike sodelujejo v boju v epidemiji in prispevajo vse, kar je mogoče, za čim boljšo oskrbo bolnikov.

"Tudi oddelek za dializo se srečuje z na covid pozitivnimi bolniki tako v dializnem centru kot med hospitaliziranimi. Zagotavljanje covidne pozitivne analize je bil za nas velik izziv. Smo se organizirali, sestre so se bile pripravljene spopasti z izzivom. To je velika obremenitev, saj morajo biti pozitivni bolniki izolirani in jih je treba dializirati tam. Vsekakor bi se radi zahvalili Primožu in naši sestri Gordani. Vsaka spodbuda za zaposlene, ki delajo v težkem okolju in razmerah, je pozitivna. Še toliko bolj, če pride s strani takšne osebe, ki neutrudno premaguje vse ovire," je povedal zdravnik Jakob Gubenšek s Kliničnega oddelka za nefrologijo.

Foto: UKC Ljubljana
Foto: UKC Ljubljana

Rumeno majico je oblekla tudi infektologinja Mateja Logar: "Današnji dan so nam polepšale nove majice. Pri tem je sodeloval ob pomoči Gordane naš kolesar Primož Roglič. Tudi on se nekako simbolično pridružuje boju proti covidu, za kar se mu iskreno zahvaljujemo. Mislim, da nas v dirki covid čaka še nekaj gorskih etap, potem pa sledi kakšen lep spust in bomo v cilju vsi čim bolj zadovoljni."

Župan Zagorja ob Savi Matjaž Švagan, ki je sodeloval v akciji za ljubljansko in trboveljsko bolnišnico, je povedal: "V Občini Zagorje ob Savi se vedno, še posebej pa v času bolezni covid-19, zavedamo pomembnosti poslanstva vseh zdravstvenih delavcev, ki rešujete naša življenja. To je trdo delo, polno odrekanj. To je življenje, kakršno živi tudi naš častni občan Primož Roglič. Zato naj vas njegove majice spomnijo na njegove zmage in vas v najtežjih dneh navdajajo z njegovim neizmernim optimizmom. Vse bo dobro, na koncu bomo zmagovalci vsi!"

Primož Roglič podaril majice zdravstvenim delavcem