Lent traja od 21. do 29. junija. Foto: MMC/Ana Svenšek
Lent traja od 21. do 29. junija. Foto: MMC/Ana Svenšek

Po besedah prvega moža festivala, direktorja Narodnega doma Maribor Vladimirja Rukavine, so izjemno veseli, da se lahko z dogajanjem vrnejo na mesto, kjer je festival pred več kot tremi desetletji nastal.

Po celoviti prenovi Lenta bodo namreč lahko spet imeli oder pri Hiši najstarejše trte. Postavili so ga ob reki na novo zgrajenem trgu. Med tem odrom in novo brvjo čez Dravo bo po nekaj letih premora tudi festivalska kulinarična ponudba.

Na drugi strani Lenta pri Vodnem stolpu bo znova Jurčkov oz. Večerov oder z rockom. V avditoriju lutkovnega gledališča, znanem kot oder Minoriti, pa bosta komedija in Jazzlent, ki med drugim pripelje v Maribor kraljico afropopa Fatoumati Diawara, kubanskega pianista Alfreda Rodrigueza in turško senzacijo Istanbul Sessions.

Na Glavnem odru na Trgu Leona Štuklja bodo med drugim nastopili Magnifico, Perpetuum Jazzile in Plavi orkestar, gostil pa bo tudi Večer slovenske popevke, Disco opero, poklon Izštekanih 10 Vladu Kreslinu, Pink Floyd History ter odprtje in zaključek mednarodnega folklornega festivala Folkart s skupinami iz Indije, Nove Zelandije, Južne Koreje, Paname, Portugalske, Črne gore in Slovenije.

V Sodnem stolpu bo mesto za intimnejša glasbena doživetja, stand up in otroške predstave bodo znova v Vetrinjskem dvoru, klasična glasba v Dvorani Union, na terasi Mariboxa študentski KMŠ Oder, v Mestnem parku pa festival ustvarjalnosti za družine in otroke Art Kamp.

Med festivalom bo obiskovalcem dogodkov na voljo brezplačen prevoz z mestnimi avtobusi. Vstopnica za festival bo na dan dogodka veljala tudi kot vozovnica za vse mestne avtobusne linije. Nakupovalno središče Europark ponuja brezplačno parkiranje do 2. ure zjutraj, Slovenske železnice so zagotovile dodatne vlake.

V Mariboru se začenja Festival Lent
Začetek znamenitega Festivala Lent