Mario je za naš intervju postavil tudi čisto pravo sceno - z mizico in lučko na njej, manjkal je le čaj. Foto: MMC RTV SLO
Mario je za naš intervju postavil tudi čisto pravo sceno - z mizico in lučko na njej, manjkal je le čaj. Foto: MMC RTV SLO

Nikoli me ni mikalo, da bi prestopil h kakšni drugi televiziji. Ali bom nehal s televizijo ali pa ostajam tukaj!

Mario o govoricah o prestopu

Kritike me ne motijo, ker so subjektivne, moti me le, če ljudje lažejo.

O kritikah in pohvalah
Mario Galunič
Začel je z oddajo Nedeljskih 60, nadaljeval z Zoomom in oddajo Mario, končal pa s Spet doma. Le kaj nas čaka jeseni? Foto: RTV SLO/Žiga Culiberg
Pogovor z Mariem Galuničem

Kralj nedeljskih večerov torej še ni odpisan, pa čeprav so mnogi po njegovi objavi, da se oddaja Spet doma s koncem januarja poslavlja (zadnja oddaja bo na sporedu prav danes zvečer - "isti kraj, isti čas" kot po navadi), namigovali prav na to. Z Mariem smo se pogovarjali na njegovem "domačem terenu", pred studiem 1 RTV Slovenija.

Najprej smo se dotaknili najbolj vroče teme ta hip - novice o koncu oddaje Spet doma. Na vprašanje, ali bo nedeljske večere od zdaj preživljal pred TV-zaslonom z daljincem v roki, je Mario odločno odgovoril: "Kolikor se spomnim, se ob nedeljah hodi na izlete in obiske, tako da jih bom tudi jaz preživljal tako - kot navaden državljan."

Težko je ustvariti nekaj popolnoma novega
In kaj lahko pričakujemo v prihodnosti? Jeseni na male zaslone prihaja njegova nova oddaja, a Mario priznava, da ne bo lahko priti do novih, svežih idej: "Vsi pričakujejo, da bo naslednji projekt še boljši, da bo uau, kar je zelo težko."

Kljub temu je prepričan, da mu je takšna oddaja pisana na kožo. Namignil je, da bo tudi nova oddaja v osnovi podobna - družinska nedeljska oddaja, saj meni, da si ljudje v nedeljo zvečer želijo prav tistega, kar jim ponuja že sedaj - humorja, sproščenega klepeta in glasbe. "Ne samo, da jaz ne želim delati drugačnega tipa oddaje, tudi gledalci si tega želijo, sicer Spet doma ne bi dosegala takšne gledanosti po toliko letih predvajanja."

Med vodenjem Avtoportreta se je počutil kot v konzervi
Ko se je pred leti poskusil v vodenju oddaje Avtoportret, je spoznal, da se ne počuti dobro, če snema oddajo, ki ne poteka v živo: "Takrat sem se počutil kot v konzervi. Le če oddaja poteka v živo, imam občutek, da mi občinstvo nekaj vrača. Morda to ni tako jasno v studiu, ko me spremlja 100 ljudi, sem pa to občutil v Portorožu, ko mi je 2.000 ljudi skoraj jedlo iz roke. V dobrem pomenu besede, seveda."

O tem, da bi prestopil h kakšni drugi televizijski hiši, ni nikoli razmišljal, priznava pa, da je bilo takšnih govoric že nešteto: "O tem se je sicer govorilo, ampak mene ni nikoli mikalo, da bi prestopil na kakšno drugo hišo - ali bom nehal delati za televizijo, ali pa ostajam na RTV-ju. RTV mi je namreč pisan na kožo - tako kot oddaje, ki jih delam. Tukaj ni takšnih zahtev po visoki gledanosti, več je svobode pri ustvarjanju oddaje ..."

Voditelj Dnevnika (še) ne bo
Pobarali smo ga tudi, ali obstaja kakšna možnost, da ga bomo kmalu videli tudi pri vodenju kakšne informativne ali informativno-zabavne oddaje, saj se je jeseni ob vodenju soočenja predsedniških kandidatov izkazal tudi kot voditelj "bolj resne" oddaje.

"Ne, še kar nekaj časa me zagotovo ne boste videli kot voditelja Dnevnika. Si pa včasih želim, da bi svojo kariero začel na dnevnoinformativnem programu, saj me v zasebnem življenju bolj zanimajo resne teme, kot sta politika in gospodarstvo, in ne toliko estrada," nam je razložil.

Priznal je, da ga je doslej le enkrat "vrglo s tira" med vodenjem oddaje: "To je bilo že pred leti, ko sem v oddaji gostil Mišo Molk in mi je kot presenečenje v studio pripeljala mamo. Mojo mamo!"

Še mnogo več o Mariu lahko izveste v priloženem videointervjuju, saj nam je razložil tudi, kako je začel z voditeljstvom, kaj ga najbolj moti pri kritikah in kaj meni o pohvalah, razgovoril pa se je tudi o razliki med Mariem pred kamero in Mariem za njo.

Anja Pavlič in Tanja Kozorog

Nikoli me ni mikalo, da bi prestopil h kakšni drugi televiziji. Ali bom nehal s televizijo ali pa ostajam tukaj!

Mario o govoricah o prestopu

Kritike me ne motijo, ker so subjektivne, moti me le, če ljudje lažejo.

O kritikah in pohvalah
Pogovor z Mariem Galuničem