Matjaž Javšnik. Foto: Promocijsko gradivo
Matjaž Javšnik. Foto: Promocijsko gradivo

"Časi se spreminjajo," je komik in igralec v smehu odgovoril na provokacijo voditelja Davida Urankarja v oddaji Dobro jutro, da še striptiz ni več tisto, kar je bil, če ga predvaja kar po spletu. Nato pa se zresnil in pojasnil, da je po skoraj 500 ponovitvah svoje predstave sklenil, da je čas, da se posveti novim izzivom: "Jaz sem sicer že pred dvema letom hotel prenehati to igrati, ker pripravljam neko novo zadevo."

A so imeli še 86 rezervacij za ogled Striptiza, ki jih niso mogli kar "spregledati", Javšnik pa si je želel čim prej odigrati še zadnjo predstavo in tako zapreti to poglavje svoje kariere, je pojasnil in dodal, da se res želim čim prej posvetiti novemu projektu, "ki ga že tako zelo žuli". Zadnji Striptiz bo tako predvajan v četrtek po spleta, "da se na neki dostojen način poslovi od občinstva".

Predstava sicer velja za eno najuspešnejših, saj je bila premierno uprizorjena že leta 2014. "A kot sem rekel, čas je za nekaj novega. In če je slovo hipno, ni tako težko," je ob skorajšnjem slovesu Striptiza še dejal Javšnik.

V spodnjem pogovoru pa izveste tudi, katere knjige v branje priporoča igralec.

Knjižni klub: Matjaž Javšnik

V nedeljski oddaji Vikend paket je Javšnik sicer razkril tudi anekdoto, povezano s predstavo: pred leti je namreč gostoval v neki vasi, a je na predstavo prišlo le 15 ljudi. Nekaj dni po tem ga je organizator prosil, da bi predstavo ponovili, saj so ljudje šele pozneje dojeli, da se ni prav zares slačil na odru. "Ko smo dodali na plakat napis Komedija Striptiz, pa smo razprodali dve (predstavi, op. a.)," je pojasnil.

Med klepetom z voditeljico Bernardo Žarn pa je razkril tudi več podrobnosti svojega novega projekta.