Dekleti, ki sta si priborili naslov mis Rock Otočca, v akciji. Foto: MMC RTV SLO
Dekleti, ki sta si priborili naslov mis Rock Otočca, v akciji. Foto: MMC RTV SLO
Rock Otočec
Vroče je vroče, zato Krka prav paše. Foto: MMC RTV SLO
Slikar Modic
Slikar Modic je med blatnimi igrami ustvaril prav posebno sliko. Foto: MMC RTV SLO

Dopoldne na festivalu je namenjeno pranju cunj, čiščenju šotorov in, vsaj za nekatere, iskanju zavesti, seveda pa poleg tega potekajo številne aktivnosti: lahko si poslikate telo, plezate po umetni steni, obiščete vedeževalko, da izveste svojo prihodnost, se razvajate pod spretnimi rokami maserjev, sodelujete lahko pri maši (maševal je vsem dobro znani Robert Friškovec), ...

Popoldne je čas za improligo. Pijama and co. so dodobra nasmejali vse, ki so se pred žgočim soncem skrili v šotor: zanje je s pantomimo pokazati jedrsko elektrarno Krško, pirata in sončna očala res mačji kašelj.

Vsem tistim, ki jim je bilo prevroče, pa ni preostalo drugega kot skok v Krko. Tja se je napotila tudi večina tistih, ki so tako ali drugače pristali v blatu: dobili smo dve zmagovalki tekmovanja za mis Rock Otočca in mistra Rock Otočca.

Dekleti sta s svojim izzivalnim nastopom dodobra razburkali moško domišljijo, zmagovalec pa je pokazal svoje skakalne sposobnosti v blatu. Vse skupaj je s čopičem budno spremljal slikar Zmago Modic, ki smo ga lahko občudovali ob ustvarjanju pravcate blatne umetnine. Dobesedno, saj je slikal z blatom.

In če je za mnoge igranje v blatu res velik užitek, zato se vanj vržejo kar sami, tega zagotovo ne moremo reči za vse tiste, ki tam pristanejo proti svoji volji. Blato je gotovo sovražnik št. 1 tudi vseh nevest, ki so danes stopile v zakon na Otočcu.

Ja, verjeli ali ne, danes je bilo na Otočcu več kot 10 porok. In lahko si predstavljate, kako zabaven prizor je, ko gredo po mostu preko Krke v belo oblečena nevesta, vštric z njo pa v metalsko opremo opravljeni rockerji. A kot je dejal varnostnik na parkirnem prostoru, se zakonci prav nič ne bojijo blatnih obiskovalcev festivala, saj nihče ni odpovedal poroke, ker tam poteka festival.

Ksenja Tratnik