Hrastnik živi. Foto: RTV SLO
Hrastnik živi. Foto: RTV SLO
Festival mladih v Hrastniku

V Hrastniku so zadnje počitniške dni izkoristili za pripravo festivala Mesto živi, kjer sta svoje moči združila mladinski center in lokalna študentska organizacija.

"Namen je obuditi poletno dogajanje v Hrastniku in predvsem pokazati, da smo mladi, eni glavnih nosilcev družabnega in pa kulturnega življenja v mestu," je povedal Jani Medvešek, direktor Mladinskega centra Hrastnik.

Mladinski center je vsak dan pripravil pester večerni program. Pripravili so stand up večer s Pižamo, potem glasbeni nastop, improvizacijsko gledališče Impro liga, potem delavnico hamburgerjev v sodelovanju s KRC-em, tudi letni kino ...

Vrhunec konec tedna
Festival se bo sklenil konec tedna s tradicionalnim dogodkom Štuor, ki ga študentje pripravljajo že 11. leto zapored.

V petek bo koncert Učiteljic, Mejašev in Folk idolov.

Pestro pa bo tudi v soboto, tako čez dan kot tudi zvečer. "Sobota bo bolj športno obarvana, potekal bo turnir v ulični vadbi, v ulični košarki, prav tako bo večerno dogajanje potekalo na dveh prizoriščih," je povedal Žiga Kovač.

Pripravljajo namreč koncerte tako za ljubitelje rocka kot tudi elektronske glasbe. Na glavnem odru bodo nastopila naslednja glasbena imena: Niki Belucci, Kosta Radman, Clay Clemens, Stanny Abram, Duke, rockovski oder pa bodo zasedli: Sausages, Leteči potepuhi in Vagabunda.

Festival mladih v Hrastniku