Zasedbo Moscow Star on Ice sestavljajo vrhunski umetnostni drsalci iz Rusije, ki imajo v svojih vrstah tudi olimpijske in svetovne prvake. Z različnimi predstavami nastopajo po vsem svetu. Foto: PrintScrn YouTube
Zasedbo Moscow Star on Ice sestavljajo vrhunski umetnostni drsalci iz Rusije, ki imajo v svojih vrstah tudi olimpijske in svetovne prvake. Z različnimi predstavami nastopajo po vsem svetu. Foto: PrintScrn YouTube

Najprej, ob 15. uri, bo na ogled otroška predstava Sneguljčica in sedem palčkov, zvečer ob 20. uri pa bodo uprizorili zgodbo o Carmen iz slovite opere Georga Bizeta.

Za otroke bodo ruski umetnostni drsalci uprizorili klasično pravljico o Sneguljčici, ki pa se razlikuje od najbolj znane različice. Govori namreč o princu, ki si je želel spoznati deklico, v katero bi se zaljubil in se z njo poročil. Odločil se je, da povabi vsa neporočena dekleta v svoj dvorec, da bo lahko izbral eno izmed njih. Vse deklice so bile lepe, ena pa je izstopala. Ko je šla mimo čarobnega ogledala, je ta na njen odsev reklo: "Ti si najlepša v deželi tej", vendar pa ogledalo ni moglo videti v mladenkino dušo, ki je bila grda, pohlepna in hudobna.

V tistem času je neka revna ženska v snežnem metežu rodila lepo hčerkico po imenu Sneguljčica in takoj za tem umrla. Ko je Sneguljčica odrasla, jo je princ prvič videl, ko se je igrala s prijatelji - sedmimi palčki. Princ se je vanjo takoj zaljubil, kar pa ni bilo pogodu zlobni lepotici. Lovcu je ukazala naj ubije milo Sneguljčico, saj ni prenesla, da ne bi bila več najlepša v deželi, so o vsebini uprizorjene pravljice zapisali organizatorji predstave.

Olimpijska prvaka kot Carmen in Jose
Zvečer pa bo zasedba Moscow Stars on Ice za starejše občinstvo odplesala predstavo o lepi ciganki Carmen in njeni ljubezni do mladega vojaka po imenu Jose. V vlogah Carmen in Joseja bosta nastopila olimpijska prvaka Natalija Bestemjanova in Andrej Bukin.

Zgodba se začne, ko vojak Jose preživlja svoje zadnje dni v zaporu, kjer je obsojen na smrtno kazen. Kos papirja z zgodbo o svojih zadnjih letih življenja vrže skozi rešetke. Nekdo ravno takrat brska po smetnjakih in naleti na to izpoved. Ker ga zgodba prevzame, skliče vaške pomembneže in uredi, da Joseja za nekaj časa spustijo na prostost, da pove svojo zgodbo.

Jose pove, da je kot navaden vojak spoznal svojo ljubezen - Carmen. Ko jo je prvič zagledal, ni vedel, da je ravno ona voditeljica tolpe. Kljub odkritju njegova globoka ljubezen ne splahni. Vendar njegova sreča ne traja dolgo, saj kmalu uvidi, da je le eden izmed mnogih snubcev, s katerimi Carmen spretno manipulira.