Vlado Kreslin in Andrej Šifrer sta skupaj zapela na rojstnodnevni zabavi. Foto: TV SLO, zajem zaslona
Vlado Kreslin in Andrej Šifrer sta skupaj zapela na rojstnodnevni zabavi. Foto: TV SLO, zajem zaslona

Kot je poročal novinar TV Slovenija Boštjan Rous, je bilo na zabavi predvsem veliko glasbe in glasbenikov, s katerimi je Kreslin sodeloval oziroma še vedno sodeluje. Praznovanje je zastavil kot neke vrste koncert. na odru kluba Cankarjevega doma so se zvrstili številni gostje, manjkali niso niti Mali bogovi in Beltinška banda.

Sorodna novica 70 let lirika prekmurskih ravnic in avtorja ponarodelih uspešnic – Vlado Kreslin praznuje

Kreslin je na vprašanje, kaj načrtuje za novo desetletje, odgovoril: "Ničesar. Da bi ostal živ, kaj pa češ načrtovati." Nato je nadaljeval: "Poskusiš živeti čim bolj normalno, želiš si ... Da bi te ljudi še kdaj srečal, da jih ne bo naslednjič pol manj. To ni načrt, to je želja. Načrtujem ne nič, želim pa si marsikaj."

Tudi recepta za uspešno in dolgo kariero nima, kar je pomembno, je: "Igraš glasbo, najprej to, kar ti čutiš, in če to nekdo drug začuti, potem imaš srečo. To je po mojem to. Mogoče moraš imeti srečo, da to, kar je tebi všeč, da se dotakne drugih ljudi."

Med gosti je bil tudi Vladov dolgoletni prijatelj, igralec in glasbenik Rade Šerbedžija, ki je o slavljencu povedal: "Včasih je prišel sam, brez povabila. Imel sem koncert in naenkrat se je pojavil na njem. To so bili časi, ko sem šele začenjal resno koncertirati, on pa je prišel kot velika zvezda, da bi povečal sloves mojega koncerta."

Andrej Šifrer je dodal, da sta s Kreslinom prijateljevala že v časih, "ko ju nihče ni poznal". Na zabavi sta glasbenika tudi skupaj zapela. "Če zdaj samo en verz zapojem, bo točno vedel, kater je in bo naprej zapel. Mladost je krasna stvar, verjetno najlepša, ki se človeku zgodi in midva sva imela lepo," je povedal Šifrer.

Miran Zupanič, režiser dokumentarca o Vladu Kreslinu, je povedal: "Zna preprosto ljudem seči do duše. Mislim, da je to največ, kar si lahko umetnik sploh želi."

"Se mu samo čudim, od kod jemlje navdih in energijo, da vzdrži vse to, kar počne. Ampak ne morem verjeti, da lahko to počne desetletja," je dejal Vlado Žabot.

70 let Vlada Kreslina
Vlado Kreslin dopolnil 70 let

Praznovanje se nadaljuje decembra
Lirik, čigar skladbe močno zaznamuje domače Prekmurje, bo svojo obletnico praznoval, kot se spodobi – s serijo tradicionalnih decembrskih koncertov v Cankarjevem domu, ki jih pripravlja že tri desetletja. Letos je za rdečo nit izbral prav svojo glasbeno pot – od začetkov pri Apollu, prek Horizonta do Malih bogov in Beltinške bande – in jih naslovil Generacija 1953.

Izdal pa je tudi novo ploščo, plod zadnjih petih let ustvarjanja, ki jo je naslovil Kje si bla doslej. Ploščo vidi kot posvetilo "svojim sopotnikom", na njej pa je združil različne glasbene žanre in občutja.

Vlado Kreslin: Muzika mi je bila vedno več kot samo muzika