Na dobrodelnem koncertu so zbrali 195.820 evrov za družine v stisku. Foto: TV Slovenija
Na dobrodelnem koncertu so zbrali 195.820 evrov za družine v stisku. Foto: TV Slovenija

Večina ljudi, ki pride na Karitas, je v veliki stiski, najpogosteje v gmotni, velikokrat pa tudi v duhovni in čustveni. Paket pomoči je hkrati tudi vstopnica za odnos, v katerem se lahko celijo rane življenja, so zapisali organizatorji. Tudi tokrat Slovenska karitas vabi ljudi, da pokažejo sočutje in solidarnost do družin v stiski ter jim podarijo svoj prispevek.

Med nocojšnjim koncertom v sodelovanju Slovenske karitas, RTV Slovenija in Radia Ognjišče so zbrali 195.820 evrov, ta znesek pa je že narasel na 293.505 evrov. Na Slovenski karitas se vsem darovalcem iskreno zahvaljujejo, sredstva pa bodo še do konca leta zbirali na posebni telefonski številki 01 300 56 60, mogoče pa jih je tudi neposredno nakazati na TRR Slovenske karitas (podatki spodaj).

KAKO DAROVATI?

Vse možnosti za donacije v okviru dobrodelnega koncerta Klic dobrote:
• na posebni telefonski številki 01 472 00 11 na dan dobrodelnega koncerta v sredo, 23. 11. 2022, med 20. in 22. uro
• ves čas na spletnem obrazcu na www.karitas.si
• med ponovitvijo dobrodelnega koncerta v petek, 25. 11., med 13.25 in 15.25
• na telefonski številki 01 300 59 60 vse do konca decembra zbiramo sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski
• z nakazilom na TRR:
Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 02140-0015556761
Namen: Klic dobrote – pomoč družinam
Sklic: SI00 3514

Kvatropirci so na Klicu dobrote nastopili tudi lani. Foto: Tatjana Splichal
Kvatropirci so na Klicu dobrote nastopili tudi lani. Foto: Tatjana Splichal

Ob tem še posebej želijo pomagati otrokom in mladim v revnih družinah, ki jih je zaradi negotove zaposlitve, prenizkih dohodkov, nesreč, zadolženosti ali bolezni staršev vse več. Pomanjkanje lahko njihove otroke zaznamuje za vse življenje. Družine najprej potrebujejo osnovno pomoč pri hrani, plačilu položnic, kurjavi in higienskih pripomočkih. Vse dražje osnovne življenjske potrebščine povzročajo dodatne stiske.

S koncertom Klic dobrote želi Slovenska karitas na odru v Celju skupaj s številnimi glasbeniki, prostovoljci Karitas in dragoceno pomočjo gledalcev in poslušalcev zbrati čim več sredstev. Finančna sredstva, zbrana na dobrodelnem koncertu in spremljajočih akcijah Karitas v decembru, so glavni vir za gmotno pomoč na župnijskih Karitas, kjer vsako leto pomagajo več kot 20.000 družinam v stiski. Vrata Karitas so ljudem odprta na 453 župnijskih Karitas, kjer se vse leto več kot 9000 prostovoljcev trudi pomagati, podpirati in opogumiti ljudi v stiski.

Pokličite in darujte

Voditelja večera sta bila izkušena Bernarda Žarn in Jure Sešek. Foto: Tatjana Splichal
Voditelja večera sta bila izkušena Bernarda Žarn in Jure Sešek. Foto: Tatjana Splichal

Na posebni telefonski številki 01 472 00 11 so včeraj med 20. in 22. uro zbirali prispevke za družine. Svoj prispevek pa je mogoče sporočiti tudi na obrazcu na spletni strani www.karitas.si.

Ponovitev dobrodelnega koncerta bo v petek, 25. novembra, ob 13.25 na 1. programu TV Slovenija. Prostovoljne denarne prispevke bodo gledalci lahko oddali tudi med ponovitvijo.

Večer sta povezovala Bernarda Žarn in Jure Sešek, iz studia 1 pa sta se z mladimi prostovoljci Karitas in slovenskimi skavti družila voditelja Klara Eva Kukovičič in Žiga Bunič. Z glasbenimi točkami so nastopili skupina Diamanti, Kvatropirci, Modrijani, Prifarski muzikanti, Žan Serčič, Eva Boto, Nina Pušlar, Marko Vozelj, Neža in Damjan Pančur, Matej Šoklič, Andraž Hribar, Alya in Zbor Osnovne šole Alojzija Šuštarja.

Na koncertu je spregovoril Blaž Švab, član ansambla Modrijani: "Pomoč ni enosmerna cesta ampak krožišče. Ko pomagaš človeku, človek postane srečnejši. Tak osreči svojo družino in s tem skupnost. Vsi mi pa živimo v skupnosti. Zato vedno, ko pomagamo, pomagamo sebi."