Tadeja Ternar in Zdravko Geržina bosta drug ob drugem sedela še nekaj časa. Foto: RTV SLO
Tadeja Ternar in Zdravko Geržina bosta drug ob drugem sedela še nekaj časa. Foto: RTV SLO
Sanja Grohar
Pravo Tadejino nasprotje je Sanja Grohar, ki je lento najlepše Slovenke nosila le od septembra 2005 do junija 2006. Foto: RTV SLO

Kriva je Gruzija. No, pravzaprav Rusija. Oziroma celotno nemirno območje nekdanje Sovjetske zveze, kjer leži tudi Ukrajina, ki bi morala sredi oktobra gostiti izbor za mis sveta. Zaradi varnostnih razlogov pa so se nazadnje odločili, da bodo prizorišče izbora preselili drugam.

Izbrali so zadnje čase očitno zelo priljubljeno lokacijo za velike svetovne dogodke - tako kot naslednji SP v nogometu, bo tudi cvet ženske lepote gostila Južnoafriška republika. Datum prireditve še ni točno določen, lastnik licence za mis Slovenije Zdravko Geržina pa nam je povedal, da bo najverjetneje okoli 15. decembra.

Tadeja z najdaljšim
Poznejši datum svetovnega izbora pa je omogočil tudi več manevrskega prostora za državne izbore lepotic, tudi za slovenskega. Tega so se razveselili tudi televizijci, saj so bile avgustovske olimpijske igre kar precejšnji finančni zalogaj."Tadeja Ternar, akutalna mis Slovenije, bo očitno misica z najdaljšim stažem nošenja krone najlepše Slovenke, saj bo slovenski izbor najverjetneje šele konec oktobra, kar pomeni, da bo lento najlepše Tadeja nosila kar 16 mesecev," je dejal Geržina.

Izbor za mis Slovenije bo tudi letos prenašala Televizija Slovenija, prihodnji teden pa bodo predstavniki RTV-ja skupaj z Geržino sedli za mizo in se dogovorili o podrobnostih izbora. "Regionalni izbori se bližajo koncu, v prihodnjih dneh pa bo jasno, ali bomo polfinale in finale izpeljali ločeno, ali pa ju bomo morda celo združili v enem večeru," je končal.

Lahko vas torej potolažimo, da bo Slovenija tudi to jesen zagotovo okronala še eno lepotico, na naši spletni strani in na teletekstu TV SLO pa vas bomo obveščali o datumu in poteku letošnjega izbora za najlepšo Slovenko.

Tina Hacler