Pevka Jadranka Juras je tokrat dobila naziv najusodnejše ženske. Na platnu jo je upodobil slikar Jure Cekuta. Foto: MMC RTV SLO
Pevka Jadranka Juras je tokrat dobila naziv najusodnejše ženske. Na platnu jo je upodobil slikar Jure Cekuta. Foto: MMC RTV SLO

Po izboru revije Eva je Jadranka naziv najusodnejše ženske prevzela od fotomodela Nataše Dobelšek.
Letos so bile v ospredju manj razvpite estradnice, med njimi niso prevladovale več manekenke in misice, starostna meja pa se je vidno pomaknila navzgor.

Tako so novo fatalko izbirali med pevkama Alenko Godec in Darjo Švajger, igralko Violeto Tomič (ki je letos svojo fatalnost dokazala z izvrstno igro v predstavi Kurba), manekenko, oblikovalko in voditeljico oddaje Misija je mogoče Jano Koteska, urednico in voditeljico televizijske oddaje Vizita Alenko Mirt, radijsko in televizijsko voditeljico Evo Cimbola, pianistko Ano Šinkovec, pevkama Ivo Stanič in Jadranko Juras ter nekdanjo miss Universe Natašo Pinoza.

Več o prireditvi v besedi in sliki bomo objavili v petek. Vabljeni k branju!

Kdo ali kaj je femme fatale?
Vsaka izmed njih je v predstavitvi po svoje razložila, kaj si predstavlja pod pojmom "femme fatale", usodna ženska. "Femme fatale si predstavljam kot samostojno, izobraženo in uspešno žensko, ki je tudi lepa in negovana," meni Tomičeva. "To je ženska, ki zna upravljati s svojo energijo," pravi Koteska.
"Začutiš jo, ko vstopi v prostor, pa sploh ne veš, zakaj," pravi Cimbola. Jurasova pa: "Mislim, da je femme fatale ženska, ki ima korenine globoko v zemlji, a hkrati posega v višave."