Jurij Zrnec, naj igralec, Boštjan Romih, naj voditelj razvedrilne oddaje, Tanja Žagar, naj pevka, Marko Potrč, naj radijski voditelj, Matjaž Tanko, naj voditelj informativne oddaje in člani najbolj popularne skupine Eroike. Foto: MMC RTV SLO/P.S.
Jurij Zrnec, naj igralec, Boštjan Romih, naj voditelj razvedrilne oddaje, Tanja Žagar, naj pevka, Marko Potrč, naj radijski voditelj, Matjaž Tanko, naj voditelj informativne oddaje in člani najbolj popularne skupine Eroike. Foto: MMC RTV SLO/P.S.
Podelitev gongov Zrnecu in Eroiki
Spremljevalni program
Boštjan Romih je prejel gong popularnosti za tv-voditeljla

Na Ljubljanskem gradu so se sinoči na podelitvi gongov 2010 zbrali številni slovenski estradniki. Prireditev, ki je potekala v znamenju superherojev, sta povezovala igralca Katarina Čas in Miha Brajnik, ki se je vsakič znova poskusil preleviti v enega izmed slavnih superjunakov, da bi s tem osvojil srce mične voditeljice. Poleg Brajnika sta za popestritev prireditve poskrbela Hannah Mancini, pevka skupine Xequtifz, in Matevž Šalehar - Hamo.

Za svojega najljubšega voditelja, glasbenika in igralca so bralci revije Vikend glasovali že od konca januarja. Na uredništvo revije je prispelo več kot 177 tisoč glasov, ki so odločili, kdo je letos najbolj priljubljen.

V kategoriji za osebnost televizijskega informativnega programa je slavil voditelj oddaje 24 ur Matjaž Tanko. Nagrado mu je podelila kolegica Petra Kerčmar, zahvalil pa se je celotni ekipi sodelavcev, ki skupaj z njim ustvarja oddajo, in svojim trem ženskam, ki zanj skrbijo. Boštjan Romih, voditelj oddaje Na zdravje! na nacionalni televiziji, je gong za najbolj popularnega televizijskega razvedrilnega voditelja prejel iz rok sovoditeljice Jasne Kuljaj. Zahvalil se je svoji matični hiši, družini in prijateljem ter dodal, da lahko kmalu pričakujemo spremembe pri oddaji Na zdravje (njegov govor in komentar si lahko pogledate v priloženem videu).

Jurij se ne da ...
Nagrado za radijsko osebnost je prejel voditelj Radia 1 Marko Potrč, ki je prireditev obiskal s svojo zaročenko Lili Žagar. Ta si ga najbolje predstavlja v vlogi batmana, saj Marko vstaja skoraj sredi noči, ne uporablja nadnaravnih sposobnosti in črna oprava bi se mu zelo podala, meni Lili. Že drugo leto pa je mesto najbolj priljubljenega igralca osvojil Jurij Zrnec. Gong mu je podelila kar mama. Jurij je bil letos nagrade še posebej vesel, tudi zato, ker je zanj glasoval njegov nečak, ki je bil srečni izžrebanec nagrade, enoletne vstopnice za vodno mesto Atlantis. "Meni se zdi to ful fajn," je še dodal Zrnec v zahvalnem govoru, ki je bil kot vedno duhovito obarvan.

Slavilo le eno dekle
Edino dekle, ki je pobralo nagrado, je Tanja Žagar, ki je zmagala v kategoriji pevcev. Nagrado ji je izročil njen oče, zahvalila pa se je staršem in menedžerju Mikiju Šarcu. Med glasbenimi skupinami je slavil trio Eroika.

Gong ustvarjalnosti za leto 2010, ki ga podeli uredništvo Vikenda, je šel v roke ekipi ljubljanskega Kinodvora. Ljubitelji filma so bili iskreno presenečeni, med zahvalo pa so izdali, da bodo prav v teh dneh prejeli tudi nagrado v Parizu, in sicer nagrado za najboljši kino, ki je namenjen tudi otrokom in mladini.

Med finalisti, ki so tokrat ostali praznih rok, so bili sledeči: v kategoriji gong popularnosti za televizijskega voditelja/voditeljico informativnih oddaj so bili Slavko Bobovnik, Darja Zgonc, Rosvita Pesek, Jasmina Jamnik, Edi Pucer, Lidija Hren in Manica Janežič Ambrožič, za gong za televizijskega razvedrilnega voditelja pa so se borili Mario Galunič, Sašo Hribar, Peter Poles, Jasna Kuljaj, Jurij Zrnec, Tanja Bivic in Vid Valič ter med radijci Andrej Karoli, Jure Sešek, Boštjan Romih, Sašo Hribar, Jure Longyka, Špela Močnik in Denis Avdić.

Med najbolj priljubljene igralce so se uvrstili tudi: Tanja Ribič, Jernej Šugman, Nina Ivanič, Bojan Emeršič, Uroš Smolej, Boris Kobal in Tadej Toš. Med finalisti najbolj popularnih pevcev/pevk in glasbenih skupin pa so brez nagrade domov odšli Adi Smolar, Iztok Mlakar, Nina Pušlar, Jan Plestenjak, Alenka Godec, Vlado Kreslin, Maja Keuc, Tabu, Čuki, Dan D, Siddharta, Kalamari, Kingston in Zapeljivke.

Podelitev gongov Zrnecu in Eroiki
Spremljevalni program
Boštjan Romih je prejel gong popularnosti za tv-voditeljla