Lento najlepše Slovenke je osvojila lani septembra v Ljubljani. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Lento najlepše Slovenke je osvojila lani septembra v Ljubljani. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Misica je namreč razvila tako imenovano pametno igračo in jo predstavila otrokom v vrtcu Odranci, ki ga je nekoč tudi sama obiskovala.

Na tekmovanju za mis sveta dekleta predstavljajo svoje talente, medtem ko jih je velika večina pela oziroma plesala, se je mis Slovenije odločila za pametno igračo. "Imamo pametne telefone in tablice, ne obstajajo pa še pametne igrače, zato sem si upala svojo igračo tudi poimenovati pametna igrača," je povedala najlepša Slovenka.

Otroci nad igračo navdušeni
Študentka telekomunikacij in menedžmenta je oblikovala igračo, ki govori in na ta način vzgaja otroke. "Naložimo pravljico v tujem jeziku in potem se celotno vezje vstavi v igračo ter otroci ves čas, ko se igrajo, poslušajo poučne vsebine, na primer pravljice v tujem jeziku."

Malčki, ki jih je obiskala mis Slovenije v vrtcu, so bili nad njenim obiskom navdušeni. Pristno in ljubeče druženje z najmlajšimi je znak, da je mis Slovenije z igračo uspela predvsem pri tistih, ki jim je namenjena.

Ideja je pozitivno presenetila tudi ravnatelja vrtca Andreja Kocipra, ki je prav tako naravoslovec: "Na področju računalništva so dekleta velikokrat uspešnejše od nas moških."

Sicer pa namerava najlepša Slovenka s pametno igračo uspeti v poslovnem svetu.

Nekdanja miss razvila pametno igračo
Nekdanja miss razvila pametno igračo