Med počitnicami se bo posvetil hišnim opravilom. Pa tudi za gorsko-morski oddih se bo menda našlo kaj časa. Foto: EPA
Med počitnicami se bo posvetil hišnim opravilom. Pa tudi za gorsko-morski oddih se bo menda našlo kaj časa. Foto: EPA
Kje bodo dopustovali naši poslanci?

Poslanci so za osrednjo informativno oddajo TV Slovenija spregovorili o svojih počitniških načrtih. Predsednik Državnega zbora France Cukjati je povedal, da ima sicer v hiši in okrog nje veliko za postoriti, a se bo našel čas tudi za kakšen izlet v slovenske hribe in morda kakšen teden na morju - prisega (tudi) na Hrvaško.

Eni v gore, drugi na ladjo, tretji v toplice
LDS-ovec Rudolf Moge bo prvi del dopusta preživel na "vandranju po Julijskih Alpah", drugi pa na dalmatinskih otokih. Jožef Horvat iz NSi se je z ženo dogovoril za nekaj tur po Sloveniji: "Občudovati želiva Posočje, Gorenjsko, Kras, na morje za par dni." Za razliko od Cukjatija Horvat prisega le na slovensko obalo (in ne na Hrvaško).

Vasja Klavora iz DeSUS-a gre najprej za en teden na morje z družino v Split in "malo naokrog z ladjo", potem pa avgusta v Bovec, Rudolf Petan iz SDS-a pa že dolga leta prisega na slovenska zdravilišča in tako bo tudi letos.

Barovič ne potuje "vzhodno od raja"
Trboveljski župan in poslanec SNS-a Bogdan Barovič je bil kratek in jedrnat: "Gorenjska, Bohinj, Slovensko primorje, Piran, Izola, prekrasno." Tudi njegova izjava o hrvaški obali je zgovorna: "Vzhodno od raja ne grem od leta 90."
Poslanec SD-ja Aurelio Juri ima "čolniček" in hišo 10 kilometrov od morja, tako da bo letoval na slovenski obali. Eksotika je zanj "prezahtevna", najboljši počitek pa najde doma.

Delo v DZ-ju tudi med parlamentarnimi počitnicami ne zamre popolnoma, a poteka v skrčenem obsegu in brez rednih zasedanj. Teh je bilo v zadnjem letu 11, izrednih pa šest.

Kje bodo dopustovali naši poslanci?