V glavnih vlogah so z igrivo zgodbo o prijateljstvu otroke in starše nasmejale Mojca Robič, Katarina Kumer in Lučka Robič ter plesalke Plesne šole Spin. Foto: Boštjan Majcen
V glavnih vlogah so z igrivo zgodbo o prijateljstvu otroke in starše nasmejale Mojca Robič, Katarina Kumer in Lučka Robič ter plesalke Plesne šole Spin. Foto: Boštjan Majcen

V predstavi so nastopale tudi snežinke, ki so se iz narave preselile na oder. Mojca in dva marsovčka v zgodbi oziroma muzikalu na odru prepričujeta otroke, da morajo biti med seboj prijatelji in da sta na svetu tudi ljubezen in sreča.

Komični muzikal za otroke z naslovom Mojčin lepi svet so na oder premierno postavili 13. oktobra. Po nadvse uspešni premieri v ljubljanskem SiTi Teatru in razprodani prvi ponovitvi v Kulturnem domu Šoštanj že lahko rečemo, da je ustvarjalska in izvajalska zasedba iz Šaleške doline na slovenske odre pripeljala glasbeno-plesno-gledališko uspešnico, ki navdušuje otroke in tudi njihove odrasle spremljevalce.

Razen soavtorja scenarija Tomaža Lapajneta Dekleve in producentke predstave celotna ekipa prihaja iz Velenja in Šoštanja. Idejno zasnovo je sooblikovala Mojca Robič, ki v Velenju že 15 let vodi Plesno šolo Spin, za scenarij, režijo, dramaturgijo in scenografijo pa sta poskrbela Alice in Kajetan Čop. Muzikal je nastal v koprodukciji z Zavodom za kulturo Šoštanj. Vse mlade igralke in plesalke so učenke osnovnih šol iz Velenja in okolice.

Po koncu predstave so tudi danes otroci barvali največjo pobarvanko v Sloveniji. Ta bo potovala tudi na prihodnje predstave v Stično, Novo Gorico, Mežico in še kam, ob tem pa velja njeno sporočilo, da morajo odrasli vedno in povsod poskrbeti, da bo otrokom lepo na tem svetu.

Duška Lah, Foto: Boštjan Majcen