RBD - mladina jih obožuje, starejši se čudijo njihovemu uspehu. Foto:
RBD - mladina jih obožuje, starejši se čudijo njihovemu uspehu. Foto:
Plavolasa Anahi je oboževalce po svetu pozvala, naj organizirajo shod. Foto: EPA

Gre za mehiški fenomen, skupino šestih deklet in fantov, ki so kot (uporni) učenci elitne šole najprej osvojili domače najstnike v telenoveli Rebelde, nato pa pod skrajšanim imenom RBD začeli tudi prepevati. Osvajali so državo za državo in se zasidrali tudi v slovenska mlada srca.

Na forumih naval komentarjev
Ker smo po objavi novice, da se mladi zvezdniki po koncu turneje Empezar desde cero razhajajo, v uredništvo dobili kar nekaj obupanih pisem najstnic, smo se odločili, da fenomen RBD pogledamo od bližje. Poklicali smo Saro, eno od moderatork slovenskega foruma, posvečenega skupini, ki pa nam ni znala jasno razložiti, s katerim ključem so RBD odprli slovenska najstniška srca. "Kaj pa vem, telenovela nam je postala všeč, ker nastopajo v njej sami najstniki. Pred njimi je bila med nami priljubljena telenovela Maščevanje je sladko, pa Esmeraldo smo tudi vsi gledali," je dejala Sara.

Šest zmagovalnih
Dejala je, da so ji Anahi, Dulce Maria, Maite Perroni, Alfonso, Jose Christian in Alfonso bolj všeč kot pevci kot v igralski vlogi. Kot skupina so po svetu prodali več milijonov albumov in bili nominirani tudi za latinogrammyja. Pred tremi (!) ljubljanskimi koncerti, ki bodo v začetku septembra, pa je kot strela z jasnega med oboževalci udarila novica, da se skupini bliža konec.

RBD se bliža koncu. Kaj zdaj?
Forume so zasula obupana pisma najstnic, nekateri so menda celo grozili s samomorom. Sara, ki so jo po nekem medijskem nastopu zasuli s pismi obtožb, da si sploh ni upala na cesto in jo je to "povsem zlomilo", na to pravi: "Prebrala sem takšne grožnje, a se mi zdijo pretiravanje. Saj so samo skupina, kmalu bodo na sceno prišli kakšni drugi. Ko sem sama slišala novico o razpadu, nisem bila v šoku, žalostna pa."

"Vem, da shod ne bo pomagal"
Slovenski oboževalci RBD-ja se bodo zato pridružili sovrstnikom po svetu in v soboto, 23. avgusta, pripravili shod v spodbudo skupini, naj vendarle ostane skupaj. "Povsod po svetu bo shod ob isti uri. Sicer se zavedam, da ne bo to prav nič pomagalo, pa vendar. Čeprav nekateri govorijo, da se nas bo v Ljubljani zbralo 500 in več, mislim, da nas bo prišlo okoli 50," je dejala Sara, ki bo skupini med koncertom predala darilo slovenskih članov foruma. "Na forumu smo zbirali denar zanje, podarili pa jim bomo steklen pokal z vgraviranim datumom." Kaj bo svojim idolom dejala, ko jih bo končno srečala v živo? "Joj, ne vem, v šoku bom."

A. P.