Eva je postala presrečna zmagovalka letošnje Bitke talentov. Foto: RTV SLO
Eva je postala presrečna zmagovalka letošnje Bitke talentov. Foto: RTV SLO
Eva Černe in Lea Sirk
O svoji sotekmovalki Lei pravi, da je super punca z lepim glasom. Zelo je vesela, da sta se spoznali in tudi dobro ujeli. Foto: RTV SLO

Zmagovalka letošnje Bitke talentov je postala 17-letna Eva Černe, ki je skupno prejela 32 točk več kot drugouvrščena Lea Sirk.

Skupne točke so sestavljene iz točk komisije ter glasov oboževalcev prejšnjega in tega tedna. Eva je v vseh treh kategorijah prejela več točk kot Lea in tako skupno zbrala 166 točk, Lea pa 134.

Obe mladi pevki sta v zadnjem krogu tekmovanja v oddaji Spet doma zapeli venček vseh skladb, ki sta jih predstavili do zdaj. Zmagovalki bo poleg praktične nagrade omogočeno tudi snemanje zgoščenke, prav tako pa bo uvrščena v predizbor Eme 2007.

Kdo je Eva Černe?
Eva je 17-letna kozoroginja in dijakinja Gimnazije Domžale. Kaj bo študirala, še ne ve, najbolj pa jo veseli nemščina. Čeprav verjame v ljubezen na prvi pogled, je še samska. Pravi, da zaradi novih glasbenih obveznosti fanta očitno še nekaj časa ne bo imela, med nogometaši pa ji je najbolj všeč David Beckham. Novo leto bo pričakala doma s svojo najboljšo prijateljico.

O zmagi in načrtih
Na Bitko talentov se je prijavila zato, ker meni, da je brez dobrih poznanstev težko uspeti. Njena vzornica je Beyonce in upa, da jo bo nekoč tudi spoznala. S petjem se ukvarja že od prvega razreda osnovne šole in tudi sama je napisala že kar nekaj skladb, a nad njimi ni preveč navdušena. Na začetku je imela velike težave s tremo, ki pa je na finalnem nastopu na njeno srečo ni spremljala. Eva pravi, da je na snemanjih oddaj dobila veliko izkušenj, zato se zdaj pred kamerami počuti odlično. Rada bi izvajala kakovostno glasbo, za zvrst pa se še ni odločila. Zdi se ji, da se bo na Emi 2007 najverjetneje predstavila s hitrejšo skladbo, ne z balado. Zaradi zmage in z njo povezanih obveznosti bo izpustila ponedeljkov šolski dan, a obljublja, da to ne bo postala ustaljena praksa.