"Na sceni sem že okoli štirinajst let, odkar je izšel Rdeč ferrari, ki mi je prinesel prepoznavnost. Takrat me je še kaj presenetilo, zdaj pa nič več, zdaj imam trdo kožo." Foto: Tibor Golob (osebni arhiv)
"se tudi skregam, odvisno pač od situacije. V vsakdanjem življenju sem čisto normalna, ne morem neprestano prekipevati od energije in veselja kot na odru. Imam enake skrbi in vsakdanja opravila kot vsaka druga ženska." Foto: Tibor Golob (osebni arhiv)

"Stvari, ki sem jih med dvajsetim in tridesetim letom sama pri sebi urejala, v glavi, tudi s pomočjo psihiatrinje, so se postavile na svoje mesto. Prej si z marsičim nisem bila na jasnem."

"Stvari, ki so me mučile, sem imela v glavi urejene, že preden se je to zgodilo. Preden sva z Dejanom postala par, sem točno vedela, kaj si želim od partnerja in življenja." Foto: Tibor Golob (osebni arhiv)
"Marsikdo mi reče, da v intervjujih delujem umirjeno in nekoliko zadržano, medtem ko sem na odru bomba energije." Foto: Tibor Golob (osebni arhiv)

Takrat se v svoji koži nisem počutila tako samozavestno kot danes. Takrat niti minikrila ne bi nikoli oblekla, mislila sem, da imam krive noge in ne vem, kaj vse. Z leti sem ugotovila, da sem čisto normalna ženska z normalnimi nogami (smeh).

Natalija v družbi soproga Dejana Bojiča leta 2008. Foto: EPA
Oddaja "Pri Jožovcu z Natalijo" leta 2006. Voditeljstvo poleg petja do danes ostaja njena velika ljubezen. Foto: Marjan Ivnik
Natalija Verboten
Foto: Tibor Golob
Natalija Verboten
Promocijske fotografije za skladbo Knockout, ki je izšla pred natanko enim letom. Foto: Tibor Golob

Včasih smo se največ ukvarjali z različnimi vidiki njenih prsi, v zadnjem času pa beremo predvsem o njeni materinski vlogi in občasnih namigovanjih na zakonske težave, iz katerih pa se nazadnje izcimi le dobra promocija za najnovejšo skladbo. Če je še ne poznate - nosi naslov "Življenje gre naprej" in je žalostna. Kakšen dan, preden jo je objavila na spletu, je svoje oboževalce na Facebooku malce podražila s fotografijo svojega razgaljenega hrbta in jo opremila z verzi skladbe, ki govorijo o koncu ljubezni. Mediji so nemudoma začeli ugibati, alise Natalija ločuje. Kot da bi človek v zakonski krizi res šel ustvarjat stilizirano fotografijo na to temo. Kakor koli, Natalija ostaja srečno poročena, oboževalci pa so nad skladbo navdušeni.

O osebni rasti, pri kateri se je zatekla celo k psihiatrinji, in o tem, zakaj si zadnje čase dovoli biti bolj seksi kot pred desetimi leti, je z nami poklepetala po koncu snemanja kviza Moja Slovenija, ki bo na sporedu 12. aprila ob 20. uri na TVS1.

Prejšnji mesec ste na Facebooku objavili svojo fotografijo in jo pospremili z verzom, ki govori o končani ljubezni. Mediji so se takoj začeli spraševati, ali v vašem zakonu škripa, čeprav je šlo v resnici za besede iz vaše nove skladbe. Koliko vam je vse skupaj pomagalo pri promociji nove pesmi?
Če si jo ljudje prepevajo, je pomagalo, sicer pa ne (smeh). Pri vsaki pesmi je tako, da jo najprej pokažem svojim prijateljem na Facebooku. Morda je bilo tokrat zaradi žalostnega besedila tudi zanimivejše za medije in so me namerno ali ne dali v to vlogo.

Vas je ta odziv presenetil?
Mene nič več ne preseneti. Na sceni sem že okoli štirinajst let, odkar je izšel Rdeč ferrari, ki mi je prinesel prepoznavnost. Takrat me je še kaj presenetilo, zdaj pa nič več, zdaj imam trdo kožo.

Kako to, da niste zadeve razjasnili kar takoj prek Facebooka, kjer se je vse skupaj začelo in ste se raje odločili za intervjuje?
Ker tam ni bilo takšnega odziva, da bi se ljudje spraševali v komentarjih, ali se ločujem ali kaj podobnega. Sploh smo pa na Facebooku že kmalu po tistem objavili skladbo, tako da pojasnilo niti ni bilo potrebno.

Se pravi, poteza ni bila namerna v smislu pridobivanja publicitete za novo skladbo?
Ne.

Ugibanja o vaših zasebnih težavah so v nekaterih medijih sicer podkrepili tudi z zapisi, da se zadnje čase zdite nekam zamišljena in tiha ...
Seveda sem kdaj zamišljena in tiha, pravzaprav sem takšna vsak dan. Kot tudi vesela in razigrana. Včasih se tudi skregam, odvisno pač od situacije. V vsakdanjem življenju sem čisto normalna, ne morem neprestano prekipevati od energije in veselja kot na odru. Imam enake skrbi in vsakdanja opravila kot vsaka druga ženska.

V zadnjih letih se zdi, da ste postali veliko bolj odprti do javnosti in več govorite tudi o zasebnem življenju. Menite, da bi pred desetimi leti spregovorili o postopku laserske korekcije podočnjakov, kot ste to storili nedavno?
Nikoli nisem bila takšna, da bi skrivala stvari. Pred desetimi leti ni bilo niti potrebe po korekciji podočnjakov. Imate pa prav, da se mi je po tridesetem zgodil nek preskok v glavi, postala sem veliko bolj samozavestna in pridobila boljšo samopodobo. Stvari, ki sem jih med dvajsetim in tridesetim letom sama pri sebi urejala, v glavi, tudi s pomočjo psihiatrinje, so se postavile na svoje mesto. Prej si z marsičim nisem bila na jasnem. Marsikatera ženska mi je rekla, da se okoli tridesetega stvari razjasnijo, ugotoviš, kaj hočeš v življenju, kaj je pomembno – kar se mene tiče, to drži.

TRENUTNI NAVDIHI:

KNJIGA - trenutno sem zatopljena v otroško literaturo, ker z Maxom 'bereva' vsak dan. Tako da Sapramiška, Medo in Jaka, Medo se uči voziti kolo, Miha in miška, Maček Muri ... Pravzaprav bi mi prav prišel kak nasvet za knjigo za odrasle (smeh).

FILM - celovečerni animirani z dobro glasbo, ki si jih s sinom gledava skupaj - Medvedek Pu, Smrkci, Obuti maček, Avtomobili, Rio ...

GLASBA – raznovrstna, od roka, džeza, popa, klasike, rapa, soula, countryja ... do slovenske narodno-zabavne, skratka – poslušam vse.

MODA - navdušena sem nad pomladnimi trendi, se pravi, barve, barve, barve (smeh). Cvetlični vzorci, črte, veliki opazni modni dodatki (ogrlice in uhani.), pa še in še ...

Pravijo, da nam je tudi Facebook zrahljal meje zasebnosti, da smo se privadili, da z ljudmi delimo več. Menite, da je tudi to kaj vplivalo na vas?
Na odru in nastopih sem od nekdaj imela komunikacijo z ljudmi, tako da ne vem, kakšen vpliv ima Facebook na vse to, nisem strokovnjak na tem področju (smeh).

Zdaj lahko pač bolj neposredno delite svojo zasebnost. Velikokrat objavite kakšno fotografijo svoje družine, sina ali na primer kakšne sladice, ki jo spečete …
Določen del zasebnosti skrbno čuvam, saj je še edina intima, ki jo z družino imamo. Do neke meje pa jo s poslušalci tudi delim na Facebooku, v intervjujih … Ne vem, zakaj ne bi, saj se srečujemo tudi v trgovini in na ulici.

Menite, da je k vaši samozavesti pripomoglo tudi to, da ste se poročili in postali mama?
Stvari, ki so me mučile, sem imela v glavi urejene, že preden se je to zgodilo. Preden sva z Dejanom postala par, sem točno vedela, kaj si želim od partnerja in življenja. Obdobje predtem je bilo zame nekakšen premor, da sem ugotovila, kaj želim.

Kaj je bilo tisto, kar ste takrat ugotovili?
Da želim od partnerja enake poglede in vrednote v življenju. Sem se prav morala usesti sama s sabo in se pogovoriti, kako naprej, da ne bo napačnih odločitev.

Verjetno je ljubezen kljub vsemu stvar, za katero se ne moreš kar odločiti.
Ko sem se enkrat odločila, kaj želim, da bom sama, da se mi nikamor ne mudi, takrat je prišel Dejan, ki je imel vse tisto, kar sem si želela. Morda si takrat bolj dovzeten za vse lastnosti, ki so ti všeč. Pravzaprav ne vem, ne bi pametovala preveč o tem (smeh).

Se vam zdi, da se je odnos javnosti do vas kaj spremenil, odkar ste se poročili in imate otroka? So zdaj manj vsiljivi?
Kaj pa vem, jaz sem preživela že marsikakšne medijske šoke. Prvih sedem, osem let jih je zanimalo predvsem, ali so moje prsi umetne, potem se je to, hvala bogu, nehalo. Močno vsiljivi so bili tudi, ko so izvedeli za najino poroko, za katero sva si želela, da bi bila čisto zasebna, potem pa spet takrat, ko so nekateri fotografi čakali pred porodnišnico.V resnici ne razmišljam o tem, kakšni so mediji do mene.

Pa vaša publika? Na vas zdaj gleda drugače?
Ne, saj sem bila do svoje publike vedno odprta, sem šla med ljudmi, se šalila, se z njimi pogovarjala in tudi plesala. Na nastopih sem veliko manj zadržana kot na primer zdajle. Marsikdo mi reče, da v intervjujih delujem umirjeno in nekoliko zadržano, medtem ko sem na odru bomba energije.

Zakaj ste na intervjujih zadržani? Imate slabe izkušnje?
To drugi pravijo, meni se zdi, da sem samo bolj umirjena. Ne morem zdaj tukaj plesati in poskakovati, medtem ko odgovarjam na vprašanja (smeh).

Mediji so po navadi sicer izjemno obremenjeni s samskimi zvezdnicami. Sprašujejo se, zakaj je tako, jim pripisujejo različne romance…
Ker je to tema, ki se da veliko o njej pisati in jo tudi dobro prodati.

Ko se enkrat poročijo, se zdi, da so do njih bolj prizanesljivi..
(skomigne z rameni) Upam, da (smeh).

V drugem vidiku vaše večje samozavesti lahko vidimo tudi fotografije, ki ste jih posneli za revijo FHM, na katerih ste v zapeljivem čipkastem spodnjem perilu. Občutek imam, da pred desetimi leti takih fotografij od vas ne bi mogli pričakovati.
Ne, ker takrat moja samopodoba ni bila na takšni ravni. Takrat se v svoji koži nisem počutila tako samozavestno kot danes. Takrat niti minikrila ne bi nikoli oblekla, mislila sem, da imam krive noge in ne vem, kaj vse. Z leti sem ugotovila, da sem čisto normalna ženska z normalnimi nogami (smeh). Marsikateri kompleks sem si naredila čisto po nepotrebnem. Mnogi mladi ljudje si pač delajo težave s problemi. Vsaj zase lahko rečem, da je bilo to tako.

Kaj bi svetovali sebi pri petindvajsetih, če bi lahko?
Sprosti se, bodi zadovoljna sama s sabo, bodi srečna, da si zdrava, in uživaj življenje.

In kaj bi petindvajsetletna Natalija odvrnila?
Joj, ti ne veš, kaj govoriš (smeh).

Dolgo časa ste se preizkušali tudi kot voditeljica razvedrilnih oddaj. Glede na to, da v zabavnih oddajah trenutno kraljujejo moški, me zanima, ali bi morda ob priložnosti ponovno spet sprejeli tak izziv?
Seveda, rada imam televizijo in vodenje. Petje in vodenje sta moji dve veliki ljubezni in še danes vodim prireditve, čeprav tega marsikdo ne ve. Televizija ima seveda svoje zakonitosti, a kakšno dobro zabavno glasbeno oddajo bi vodila z veseljem. Vedno se veselim novih izzivov.

Nekoč ste rekli, da bi imeli štiri otroke, ta načrt še velja?
Rada bi že, a glede na vse zdravstvene prepreke, sva vesela, da imava Maksa, že to je ogromno, ker sva na trenutke že mislila, da se želja po otroku ne bo uresničila. Najbolj na svetu sva zadovoljna z enim, če se zgodi še kdaj, bova nadvse vesela.

Ste mislili, da bo usklajevanje materinskih in delovnih obveznosti manj ali bolj naporno?
Nasploh si nisem predstavljala, da je starševstvo lahko na trenutke tako naporno, kljub temu da je nekaj najlepšega na svetu. Pa ne zaradi svoje službe, tako na splošno. Zdaj veliko bolj cenim tudi svoje starše. Maks je zdaj star dve leti in pol, na obisku imamo teto trmo in vse njene prijateljice. Dobre starše, ki imajo obenem kvaliteten partnerski odnos, prav občudujem.

Zdaj, ko ste mama, kaj drugače gledate na to, kaj pomeni biti dober starš?
Gledam iz drugega zornega kota in razumem, zakaj je treba biti včasih strog in postavljati meje, naučiti, kaj je prav in kaj narobe. Šele zdaj razumem, zakaj so bili moji starši včasih strogi, in to zdaj s pridom uporabljam tudi pri svojem sinu.

"Stvari, ki sem jih med dvajsetim in tridesetim letom sama pri sebi urejala, v glavi, tudi s pomočjo psihiatrinje, so se postavile na svoje mesto. Prej si z marsičim nisem bila na jasnem."

Takrat se v svoji koži nisem počutila tako samozavestno kot danes. Takrat niti minikrila ne bi nikoli oblekla, mislila sem, da imam krive noge in ne vem, kaj vse. Z leti sem ugotovila, da sem čisto normalna ženska z normalnimi nogami (smeh).