"Z enim dekletom sva si govorila, da se srečava v sanjah, in sem napisal tak komad, potem je ona to slišala in sva bila celo nekaj časa skupaj," je Trkaj v MMC-jevi klepetalnici priznal, da je že objavil tudi ljubezensko pesem. Foto: BoBo

Rok Terkaj, ki ga poznamo kot Trkaja, je bil danes dopoldne namreč gost MMC-jeve spletne klepetalnice.

Raper, ki je znan po svojih udarnih besedilih, je pred dnevi izdal svoj nov album Vse je OK, MMC-jeve uporabnike pa je zanimalo, kako je prišlo so sodelovanja s KRS-om, kaj ga je prepričalo v sodelovanje s Challetom Saletom, kakšne načrte ima s Klemnom Klemnom in Zlatkom ...

Celoten MMC-jev spletni klepet s Trkajem si lahko preberete tukaj!

Uporabnika Makija pa je zanimalo, koliko stane Trkaja, da naredi album, in približno koliko izvodov mora biti prodanih, da pride na "pozitivno ničlo": "Ne vem, resnično ne gledam tega s finančnega vidika, jaz vedno dam vse, kar imam notri, potem pa sem vesel, če pride kaj nazaj, da vlagam naprej, ne delam zaradi denarja in tudi ko ustvarjam, ne gledam na $€", mu je odgovoril Trkaj.

Uporabnika Jana je zanimalo, kako se Trkaj "spravi" k pisanju besedil - ali sede in si reče, da zdaj pa mora nekaj napisati ali čaka, da navdih pride sam od sebe: "Te zadeve prihajajo iz duše, duša pa je povezana z vsem vesoljem, ko si miren ali pa ko je prišel čas, ti nek glas sam začne govoriti ideje," je pojasnil raper.

Živi svoje sanje
Trkaj je prvič nase opozoril leta 2003, ko je osvojil naziv prvaka v battle tekmovanju 8 Mile freestyle battle in nekaj mesecev za tem še na drugem freestyle prvenstvu v K4, kjer si je zmago delil z N'Tokom. Kot zmagovalec je dobil možnost snemanja prvenca in leta 2004 je luč sveta ogledal album V Času Enga Diha, kjer sta izstopali predvsem skladbi Dihi z mano in Vse kar mam.

A Trkaj je veliko več kot le raper, je diplomirani teolog, popotnik, pisec besedil. Kje najde čas, se zanimalo uporabnico Izo: "Bolj malo spim, ampak ni panike, ker živim svoje sanje," ji je odgovoril.