Biatlonka Tjaša Bahovec iz Domžal je nova mis športa Slovenije. Foto: Spletna stran Mis športa Slovenije
Biatlonka Tjaša Bahovec iz Domžal je nova mis športa Slovenije. Foto: Spletna stran Mis športa Slovenije
Tjaša s preostalimi nagrajenkami. Foto: Mis športa Slovenije
Nova mis športa Tjaša Bahovec po zmagi: "Fenomenalno, občutki so nori, to je nova avantura in nekaj novega." Foto: Mis športa Slovenije

"Fenomenalno, občutki so nori, to je nova avantura in nekaj novega. Zmago bom skušala izkoristiti za svoje dobro in za dobro slovenskega športa," je dejala Bahovčeva, ki je nasledila atletinjo Kajo Bajda, ki je bila mis športa lani.

Letošnje finalistke so bile še boksarka Aleksandra Mikić iz Ljubljane, atletinja Vesna Kašnik iz Velenja, plesalka Klara Japelj z Vrhnike, atletinja Agata Zupin iz Komende, iz tega kraja prihaja tudi Robyn Strmšek, ki se udejstvuje v konjeništvu, Mojca Cesar iz Bohinjske Bistrice, posvetila se je fitnesu, športna Plezalka Eva Petrič iz Slovenskih Konjic in Neža Ribarič iz Velenja, ki se ukvarja olimpijskim dvigovanjem uteži in crossfitom.

"Ponosni smo, da smo prireditev prvič pripravili v največjem slovenskem kulturnem hramu. Tudi samo dogajanje na odru je bilo malo drugačno, poskušali smo izkoristiti tako vrteči oder kot tudi možnost dodatnih učinkov luči in zvoka. Zelo atraktivno sceno je postavil arhitekt Ivo Koritnik. Finalistke so imele štiri izhode, med drugim so se morale predstaviti v skupinski točki, za katero so vadile več kot dva meseca," je po prireditvi dejala vodja projekta mis športa Slovenije 2016 Anabelle Logar.

14. prireditev mis športa Slovenije je letos potekala prvič v samostojni organizaciji Društva športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) in prvič v Cankarjevem domu. V komisiji, ki je ocenjevala kandidatke za mis športa Slovenije 2016, so bili slovenski rekorder v skoku v višino in varuh športnikovih pravic Rožle Prezelj, plavalka Metka Sparavec, hokejist Marcel Rodman, predsednica ženske komisije OKS-ja Barbra Jermann, atletinja in lanska mis Kaja Bajda, teniški igralec Blaž Kavčič, odbojkar Matija Pleško in kot predstavnik sponzorjev Denis Mancevič, direktor za korporativno komuniciranje v skupini SIJ.

Komisija je dala 50 odstotkov ocene, preostalo polovico pa so dodale ocene iz vaj finalistk, glasovanje prek spleta in ocena podjetja Profil. Vse finalistke so imele z njimi individualne pogovore, kjer so testirali njihovo splošno razgledanost in komunikativnost.

Navzoče, med katerimi je bilo tudi veliko vrhunskih športnic in športnikov, je zabaval voditelj in komik Andrej Težak - Tešky, večer pa so popestrili Raiven, ki je s pesmijo Črno bel zasedla drugo mesto na letošnji Emi, Game Over, ki so po premoru ponovno stopili na odre ...

Do zdaj je prireditev vodil idejni ustanovitelj Srečko Čož, ki je na začetku dobil pokal, podoben, kot so ga dobile tudi nagrajene finalistke.