Na osrednjem prizorišču bodo med drugim predstavili številne kinološke discipline (fotografija je simbolična). Foto: BoBo
Na osrednjem prizorišču bodo med drugim predstavili številne kinološke discipline (fotografija je simbolična). Foto: BoBo

S Festivalom za ljubitelje živali želi organizator ozaveščati in krepiti zavest o pomenu zdravega odnosa do živali, predvsem pa najmlajše poučiti o pestrem živalskem svetu. Ta bo potekal v avli novogoriške občine, na travniku pred občinsko stavbo, na travniku ob Kidričevi cesti in v parku pri avtobusni postaji.

Številni otroci bodo lahko na prireditvi premagali strah pred živalmi in od strokovnjakov o živalskih vrstah izvedeli marsikatero zanimivost. Zanje bodo organizirali tudi brezplačne delavnice, na katerih se bodo med drugim preizkusili v izdelovanju repelentov in netopirnic, spoznali naprave in pripomočke za opazovanje velikih zveri, ustvarjali z volno alpak in tekmovali v športni disciplini 21. stoletja, imenovani hobbyhorsing.

Na osrednjem prizorišču bodo med drugim predstavili številne kinološke discipline, med drugim ples s psom in točko pasjega frizbija. Že ob odprtju bodo obiskovalci lahko priča predstavam s konji.

Dogodek bo s starodobnikom obiskala tudi petletna Karolina Lavrič z redko smrtonosno boleznijo Cockaynov sindrom tipa B, ki se je nedavno odpravila na dobrodelno turnejo po Sloveniji. S pomočjo vseslovenske zbiralne akcije poskušajo pri Društvu Viljem Julijan zanjo zbrati še pol milijona evrov za razvoj genskega zdravljenja, ki bi ji rešilo življenje.

Sočasno bo v bližnjem mestnem parku Borov gozdiček potekal Robin Hud festival. Tam bodo najmlajši odkrivali pet pravljičnih dežel in se spoznali s pravljičnimi junaki ter si ogledali nastope in otroške predstave. Dogodek bo popestril tudi nastop Tanje Žagar.

Pričakujejo več kot 20.000 ljudi.