Sara zagotavlja, da bo svojo lento izkoristila tudi za opozarjanje na nevarnosti petard, pomoč gluhim in naglušnim otrokom ter najstnikom pa namerava nadaljevati tudi po predaji krone. Foto: MMC RTV SLO
Sara zagotavlja, da bo svojo lento izkoristila tudi za opozarjanje na nevarnosti petard, pomoč gluhim in naglušnim otrokom ter najstnikom pa namerava nadaljevati tudi po predaji krone. Foto: MMC RTV SLO

Rjavolasa Sara je sicer na izboru, ki je potekal septembra v Portorožu, osvojila lento prve spremljevalke, a pred kratkim so organizatorji izbora naziv odvzeli Nini Đurđević in ga podelili Sari.

Nina, ki je slovenske barve zastopala tudi na svetovnem izboru v Moskvi, se je namreč zapletla v vrsto nejasnosti glede svoje izobrazbe.

Pok petarde ji je spremenil življenje
Priložnost je tako dobila Sara Savnik iz Ajdovščine, ki študira modno oblikovanje (o njenem študiju ni dvomov) na Fakulteti za dizajn v Ljubljani, pred kratkim pa je razkrila travmatično zgodbo iz svojega življenja, ko je kot najstnica zaradi poka petarde oglušela, zato si mora pomagati s slušnima aparatoma.

Našo uporabnico Branko je med klepetom tako zanimalo, ali je imela zaradi svoje slušne prizadetosti kdaj težave z vrstniki. "Ja, moram priznati, zelo veliko! Najprej v razredu med sošolkami, težko sem navezovala stike, tudi družbi sem se izogibala, kasneje pri fantih ... Velikokrat so me označili kot 'tista, ki je gluha!' ali pa 'saj je luštna in simpatična, ampak je gluha!' Žal ...," ji je iskreno odgovorila 23-letna študentka, ki se je zaradi svoje hibe naučila tudi brati z ustnic.

Povedala je, da bo svojo lento izkoristila tudi za opozarjanje na nevarnosti petard, pomoč gluhim in naglušnim otrokom ter najstnikom pa namerava nadaljevati tudi po predaji krone. Njen moto je sicer: "Pozitivne misli prinesejo pozitiven rezultat!" je zapisala v klepetalnici.

Organizatorji so ji obljubili vse ugodnosti
Priznala je, da bi ji bilo sicer "vsekakor ljubše", če bi lento mis universe dobila že septembra in tako sama odpotovala na svetovni izbor v Moskvo, afere z Nino Đurđević pa sploh ne bi bilo. "Malce grenkega priokusa je res, a v življenju se vse zgodi z razlogom! Ko se ti ena vrata zaprejo, se ti druga odprejo," ostaja optimistična.

"Organizatorji so mi obljubili, da bom prejela vse ugodnosti, ki jih je prejela moja predhodnica. Če bom naslednje leto jaz odpotovala na svetovni izbor, pa je trenutno še neznanka ... držimo pesti!" je dejala za konec.