Nina Badrič je v jesenskem večeru dobro ogrela ljubljanske Križanke. Foto: MMC RTV SLO
Nina Badrič je v jesenskem večeru dobro ogrela ljubljanske Križanke. Foto: MMC RTV SLO
Nina Badrič v Križankah

Simpatična pevka je zbrane popeljala po poti svojih največjih uspešnic, vanje pa vpletla tudi skladbe s svojega najnovejšega, sicer sedmega albuma 07, ki ga je izdala lani. Za začetek je mrzle Križanke (tu je mišljeno zunanjo temperaturo) ogrela z eno svojih največjih uspešnic Takvi kao ti, ki ji je potem sledil širok preplet novejših in starejših ljubezenskih pesmi: Da se tebi vratim, Nek ti bude kao meni, Vlak, Ja za ljubav neču moliti ...

Med pesmimi je Nina očarala s svojim smislom za humor, laskanjem slovenskim dekletom, in ni jih bilo malo, ki so dejali, da pevka kar sije. Kot je dejala sama, je zelo vesela, da je končno prišel čas za njen samostojen koncert v Ljubljani, z njenega obraza pa je bilo ves večer videti, da se na odru počuti odlično. Piko na i je dodalo še odlično poznavanje besedil med občinstvom, ki mu je z veseljem prepustila petje marsikaterega refrena.

Kot presenečenje nastopil Željko Joksimović
Čeprav je Nina odlična vokalistka, ki lahko občinstvo zlahka sama zabava ves večer, pa je poskrbela, da na odru ni bila sama: zato so poleg spremljevalne skupine poskrbeli mladi hrvaški pevec Marko Tolja, ki je prejel hrvaško glasbeno nagrado porin za debitanta leta 2008, legendarni Gibonni, ki je v roke prijel tudi kitaro, in kot skrito presenečenje, srbski lomilec src Željko Joksimović. Že pred koncertom so vabili oglasi, da se obeta čarobna noč v Križankah. Verjamem, da je za mnoge, sploh tiste, ki so prišli v dvoje, in teh je bila velika večina, res bila. Ni kaj, Nina zna!

Ksenja Tratnik

Nina Badrič v Križankah