Finalisti Melodij morja in sonca. Foto: Organizator
Finalisti Melodij morja in sonca. Foto: Organizator

Na 43. MMS-ju, ki bo 7. julija ob 20.30, se bodo v naslednjem vrstnem redu predstavili: Prizma, Manu, 2B, Toxine in Marko Vuksanović, Žan Videc, Monika Avsenik, Balladero, Martina, Aljaž Ramot, Trio Vivere, Anabel, Folk idoli, Regina in Bepop. Festival bosta povezovala Lorella Flego in Mario Galunič.

43. festival MMS: "Nastopajoči se veselijo letošnjih novosti!"

Za svoje favorite boste lahko navijali že 2. julija na predstavitvenem večeru na Trgu Prekomorskih brigad v Portorožu, kjer se bodo izvajalci predstavili z eno izmed skladb iz preteklih let festivala. To je odlična priložnost, da znova slišite nekatere izmed najlepših melodij, ki so z leti zaznamovale festival Melodije morja in sonca.

Italijanski ritmi na Portoroških nočeh
Portoroške noči bodo letos potekale med 15. in 16. avgustom v Športnem parku Portorož.

15. avgusta bo nastopila priljubljena italijanska skupina The Kolors, ki je zaslovela po zmagi na šovu talentov Amici di Maria De Filippi leta 2015. Njihov album Out je prinesel uspešnice, kot so Frida, Pensare male (feat. Elodie), Cabriolet Panorama, Italodisco je bila uspešnica poletja 2023, s pesmijo Un ragazzo Una ragazza so nastopili na letošnjem 74. Festivalu italijanske pesmi v Sanremu.

16. avgust bo obarvan s slovenskim rockom, nastopila bo skupina Big Foot Mama.

Gramatik in Baby Lasagna zveneči imeni
Dogajalo se bo tudi junija. V nedeljo, 30. junija, se bo plaža v Portorožu spremenila v festivalsko prizorišče. Potekal bo enodnevni festival Portorose in July, na katerem bo nastopil slovenski producent svetovnega formata Denis Jašarević – Gramatik in še mnogi drugi.

Med novimi imeni na seznamu je tudi trenutno najbolj priljubljen hrvaški izvajalec na svetu – Baby Lasagna.

V soboto, 29. junija, bo potekal dogodek Operna noč na plaži, kjer bodo najlepše operne arije zajadrale na valovih morja.