Jure Franko in Jure Košir. Foto: TV Slovenija
Jure Franko in Jure Košir. Foto: TV Slovenija

Jure Franko in Jure Košir se seveda spominjata svojih športnih uspehov in tega, da sta si, generacijski razliki navkljub, ves čas stala ob strani. Vsak ima svoj del glasbenega življenja v sebi. Bilo je leto 1994, ko je v akciji Podarim dobim prišlo do ideje, da bi slovenske smučarske reprezentante predstavili na drugačen način in kaj zares posneli.

Planica v izvedbi Anite Kadenšek, Mance Špik, Marka Vozlja in Matjaža Robavsa. Foto: TV Slovenija
Planica v izvedbi Anite Kadenšek, Mance Špik, Marka Vozlja in Matjaža Robavsa. Foto: TV Slovenija

Jure Košir in Matej Jovan, ki sta v prostem času poslušala rap, sta se lotila projekta in nastala je še danes živa pesem Včasih smučam hit, včasih pa počas. Uspešnici je sledila plošča Košir Rap Teama. Jure je svojo zgodbo nadaljeval s še dvema posnetima albumoma v sestavu Pasjega kartela, ne da bi kadar koli zamudil kakšen reden trening.

Franko pa je v oddaji razložil, kako je iz resnega poslovneža postal producent najbolj gledanih muzikalov v Sloveniji.

Spomladanska televizijska sezona oddaje nadaljuje odkrivanje glasovnih talentov

V glasbeni družbi Diamantov so oder zasedli tudi vrhunska glasbenika Nina Pušlar in Bor Zuljan, pevke Saša Lešnjek, Larisa Sreš in Deja Čerček, Gregor Ravnik, Jure Jaklič in Godalni kvartet C'est La Vie. Predstavila se je glasbena naveza hčere in očeta, Naja in Franci Podbrežnik, z vsakim nastopom bolj navihan trio Dinamitke ter Kristijan Crnica in Aljaž Ramot.

Lana Hrvatin in Kristina Čok. Foto: TV Slovenija
Lana Hrvatin in Kristina Čok. Foto: TV Slovenija

V duhu minulega Svetovnega prvenstva v Planici so se tej športni lepotici poklonili z Avsenikovo pesmijo Planica v izvedbi Anite Kadenšek, Mance Špik, Marka Vozlja in Matjaža Robavsa. DJ Melani, plesalke Plesnega mesta in gledalce pa je na noge dvignil nastop Alenke Godec in Mance Špik.

Spomladanska televizijska sezona oddaje V petek zvečer nadaljuje odkrivanje izjemnih glasovnih talentov, tokrat starejših od 16 let. Lana Hrvatin in Kristina Čok prihajata iz slovenske Istre, predstavili pa sta se s sestavljeno priredbo pesmi Danila Kocjančiča in Draga Misleja Mefa.

V petek zvečer