Jubilejna izvedba festivala je s pestrim kulturnim dogajanjem in spremljevalnim programom štajersko prestolnico bogatila med 24. junijem in 2. julijem.

240 prireditev. 27 različnih zvrsti. Nastopajoči iz 29 držav in prav toliko prizorišč je pospremilo jubilejno, trideseto izvedbo Festivala Lent.

Obiskovalci so za razliko od minulih let "lentali" v primežu vročinskega vala. Načrtovana prenova promenade, ki se za čas festivala ni začela, pa je poskrbela za združitev koncertnih prizorišč ob Vodnem stolpu.

"Imeli smo uradno obvestilo, da bo promenada šla v prenovo, zato nismo načrtovali ničesar na promenadi. V zadnjem trenutku nismo mogli narediti ničesar, vsi odri so bili že načrtovani. Srčno upam, da bo promenada do naslednjega leta ustvarjena. Upajmo, da tudi s plavajočim odrom," pojasnjuje direktor mariborskega Narodnega Doma Vladimir Rukavina: "Vsekakor smo popeterili znesek, ki smo ga dobili od občine."

Predvsem najmlajši so iskali senco in aktivnosti v mestnem parku, kjer je bil Art kamp. Ta je vključeval več kot 20 programskih sklopov, več produkcij dnevno in tudi delavnice, razlaga producentka Urška Košica: "Kuharske delavnice recimo tudi po 200 otrok na dan ..."

Dogodke so razprodali Laibach, Tadej Toš, Teo Collori & Momento Cigano, Wudisban in Žan Hauptman.

Tudi zadnja festivalska noč se je končala brez ognjemeta, po osrednjem delu pa prinaša še dva dogodka v juliju.