Oliver je v roke prijel tudi harmoniko in z njo ujel zvok slovenske polke. Foto: MMC RTV SLO
Oliver je v roke prijel tudi harmoniko in z njo ujel zvok slovenske polke. Foto: MMC RTV SLO
Oliver in Jan ravznela Križanke

Dva velika romantika sta se občinstvu predstavila v torek in sredo, MMC pa je obiskal sredin koncert, ki je trajal skoraj polne tri ure in je navdušil zbrano množico. Oliver si je obiskovalce najprej pokoril s svojimi nežnimi baladami kot Moj lipi anđele, Trag u beskraju in Oprosti mi pape.

Skupaj s svojo spremljevalno klapo je zapel tudi legendarni dalmatinski uspešnici Konobo moja in Da te mogu pismom zvati, med katero se je po odru začel vrteti z namišljeno soplesalko. Nato pa je iz VIP-prostora iz zakulisja nenadoma pritekla razvpita slovenska estradnica Nana Zenelli in se zavrtela skupaj s sivolasim šarmerjem, na koncu pa presenečenemu pevcu na lice pritisnila še poljubček.

In potem je prišel Jan
Oliver je v roke vzel tudi harmoniko in občinstvo je začelo navdušeno ploskati v ritmu poskočnice Nadalina in Na Roblek, nato pa je na oder povabil svojega gosta Jana Plestenjaka. Ta je najprej zapel Yesterday, legendarno uspešnico skupine Beatles. Oliver ga je spremljal na klavirju, nato pa odšel z odra in šov prepustil Plestenjaku, ki je občinstvo dvignil na noge s pesmimi Od pekla do raja, A si okej?, Sam da ti maš mene rada, Moja ljubica.

Dolgo čakanje na Cesarico
Vajeti je v svoje roke nato spet prevzel Oliver in zaneseno občinstvo še naprej božal s svojimi baladami, kot so Bez tebe, Ljubav je moja kamenje, Magdalena, Nedostaješ mi ti, Dva put san umra, Tko sam ja da ti sudim, brez Gibonnija odpel uspešnico u Ljubav vjere nemam in brez Tonyja Cetinskega pesem Morski vuk. Ves avditorij je dvignil na noge s ponarodelo dalmatinsko poskočnico Večeras je naša fešta, čisto na koncu so oboževalci le dočakali Oliverjevo največjo uspešnico Cesarica in še duet z Janom Plestenjakom, ko sta skupaj zapela Vjeruj u ljubav.

Moral se je vrniti na oder
Dragojević je nato zapel še pesem s svojega novega albuma, se zahvalil, poslovil in ob glasnem aplavzu odšel z odra. Koncert se je končal, obiskovalci so začeli vstajati in počasi odhajati, ko je aplavz postal močnejši, razlegli so se glasni kriki in žvižgi, a Oliver se ni vrnil na oder. Njegovi oboževalci pa se niso pustili motiti in so z velikim hrupom še naprej klicali svojega ljubljenca nazaj na oder. In res je prišel, jim namenil še eno pesem, nato pa so se pomirjeni in zadovoljni le razšli.

V priloženem videopsonetku si lahko ogledate nekaj utrinkov s koncerta - Oliverjev valček in poljubček, njegove balade in poskočnice, razposajenega Jana ...

Oliver in Jan ravznela Križanke