Saša in Domen sta nas tokrat popeljala skozi glasbeni večer, posvečen ženskam. Foto: Tatjana Splichal
Saša in Domen sta nas tokrat popeljala skozi glasbeni večer, posvečen ženskam. Foto: Tatjana Splichal

O svojih muzah pa so spregovorili dr. Marko Stabej, profesor na Filozofski fakulteti, ki je z Melanholiki zažigal že kot dijak, Primorec Drago Mislej Mef in predsednik društva skladateljev in profesor na Akademiji za glasbo, v mladih letih pa "lev" Tomaž Habe.

Več o vsebini Parade preberite na spletni strani oddaje.


Alenka Godec
je gotovo ena najprepoznavnejših slovenskih pevk, ki je na prizorišču prisotna že več kot dve desetletji. Ste vedeli, da je po poklicu profesorica nemščine?

Nina Pušlar poje že od otroških let, vseslovensko prepoznavnost pa si je zagotovila z zmago v Bitki talentov v oddaji Spet doma. S tem so se ji odprla vrata v glasbeni svet in dobila je priložnosti za sodelovanja z zvenečimi imeni slovenske popglasbe. Nastopila je tudi na letošnji Emi, kjer se je zavihtela na drugo mesto.

Vam je Vlado Pilja znan, pa vam ni čisto jasno, od kod? Nekoč je nastopal pod umetniškim imenom Lepi Dasa, ki je prepeval tiste razvpite vrstice "joške do Koroške" ...

"Drzen ,uspešen, prodoren, postaven in vse življenje predan samo svoji edini ljubezni – glasbi. Kdor ga je videl in slišal nastopati v Sloveniji, primerja njegov talent in glas z Tošem Proeskim," piše na spletni strani Samuela Lucasa.

Rudi Bučar, je istrski kantavtor, ki se ga najbrž spomnite tudi iz oddaje Zvezde pojejo, v kateri je nastopal v duetu s sedanjim prometnim ministrom Patrickom Vlačičem.

"Glasba sem jaz in jaz ona, že od zmeraj," je zapisal na svoji spletni strani Andraž Hribar, ki prihaja iz glasbene družine iz Kočevja. Pred kratkim je posnel četrto ploščo, ki nosi naslov Narobe ton.

Naj ob vsem navedenem dodamo še dve zakulisni zgodbici: Rudi Bučar bi moral nastopiti že v prvi oddaji, pa je zbolel in je dan pred snemanjem vskočil Vlado Pilja, ki je odlično interpretiral pesem "Sam en majhen poljub". Tudi za Tanjo Žagar, ki je zapela zmagovalko prve oddaje "Pet poljubov" so se paradovci bali, da ne bo nastopila, saj so jo med vajami za oddajo odpeljali na urgenco.