"Naj bo dan ljubezni naš opomnik, da so ljubezen, prijateljstvo in solidarnost vrednote, ki nas povezujejo in nam dajejo moč za prihodnost." Foto: Pixabay

Po besedah organizatorjev skladba Dan ljubezni "ni zgolj nostalgična melodija – je simbol našega skupnega prizadevanja za boljši svet, kjer ljubezen in razumevanje prevladujeta nad negativnostjo in razdvojenostjo."

Gibanju se je letos samoiniciativno pridružilo že veliko udeležencev. V nekaterih šolah bodo zapeli dopoldne, ponekod drugod pa v popoldanskem času. Pobudniki so navdušeni nad tem, da se dan ljubezni odvija praktično že kar sam. Doslej so našteli 12 lokacij, prijave pa še kar prihajajo.

Tudi letos je njihov cilj, da vsakdo, ki se pridruži temu dogodku, začuti moč enotnosti in medsebojne podpore, saj verjamejo, da prav vsak korak k povezovanju prispeva k večjemu dobremu.

"Jasno je, da ena pesem ne bo spremenila vsega slabega, kar se dogaja okoli nas. Vendar pa je pomembno, da se povezujemo in združujemo v pozitivnih trenutkih, saj smo tako močnejši in bolj odporni na izzive, ki jih prinaša življenje," so zapisali. "Naj bo dan ljubezni naš opomnik, da so ljubezen, prijateljstvo in solidarnost vrednote, ki nas povezujejo in nam dajejo moč za prihodnost," so še poudarili organizatorji, ki vse vabijo, da se pridružijo gibanju.