'Negativne izkušnje, ki so se dogajale v tem času, niso omembe vredne, saj ob vsem pozitivnem dogajanju nanje hitro pozabiš. Tudi v zasebnem življenju se poskušam držati tega. Se iz njih nekaj naučim in jih skušam čim prej pozabiti,' pravi Peter. Foto: MMC RTV SLO
'Negativne izkušnje, ki so se dogajale v tem času, niso omembe vredne, saj ob vsem pozitivnem dogajanju nanje hitro pozabiš. Tudi v zasebnem življenju se poskušam držati tega. Se iz njih nekaj naučim in jih skušam čim prej pozabiti,' pravi Peter. Foto: MMC RTV SLO
Peter Klinc in Bruno Kettels
Peter je z večino tujih sotekmovalcev obdržal stike, spoprijateljil pa se je tudi z domačini in misicami iz različnih držav. 'Nekatere od mistrov in mis lahko zato kot goste pričakujemo tudi na finalnem izboru Mister Slovenije 2010, kaj več pa naj ostane skrivnost.' Na fotografiji mu družbo dela aktualni mister international, Bolivijec Bruno Kettels. Foto: Erik Ferfolja
Erik Ferfolja
Erikove besede: 'Zanimanje medijev in pokroviteljev za izbor je veliko, vendar gre za zelo obsežen projekt, ki zahteva velike finančne vložke. Upam, da bodo potencialni pokrovitelji projekt razumeli kot nekaj edinstvenega, nekaj, kar bo s časom postalo tradicionalno.' Foto: MMC RTV SLO

Novomeščan Peter Klinc v Sloveniji orje ledino pri moških lepotnih tekmovanjih. Potem ko je lani poleti v Kopru postal najlepši na sončni strani Alp, je decembra odpotoval še na svetovni izbor na Tajvan in se vrnil z odličnim osmim mestom. Ker je v poplavi najrazličnejših misic edini mister, je zanimanje zanj in njegove "usluge" veliko.

Lastnik licence Erik Ferfolja je zato na uradni spletni strani mistra Slovenije februarja objavil razpis, s katerim išče Petrove naslednike. Nekaj pogojev: državljanstvo, starost med 18 in 30 let, višina nad 178 centimetrov, neporočen, brez otrok in s primernim znanjem angleškega jezika. Vsi fantje, ki izpolnjujete te pogoje, se lahko prijavite še do 12. marca.

Fantje, vas zanima izbor za mistra Slovenije 2010? Prijavnico lahko izpolnite tukaj.

Najlepšega Slovenca bomo okronali 2. junija
A Erik, ki je ugotovil, da je zanimanje medijev in javnosti za ta izbor veliko, se je projekta tokrat lotil še velikopotezneje. Letos bo tako izbor potekal vse koledarsko leto, saj bosta po koncu razpisa sledila dva 'castinga'. "Prvi bo interni, kjer bo komisija izbrala 20 polfinalistov. Drugi bo konec aprila in bo javni. Tam bodo znani finalisti, ki se bodo vse do finalnega izbora pojavljali na različnih lepotnih in modnih dogodkih. Sklepna prireditev bo 2. junija v ljubljanski Festivalni dvorani."

A pozor, tam ne bo znan le novi mister Slovenije, ampak bo Slovenija dobila tudi prvega mistra universe Slovenije. Erik je namreč postal lastnik licence tudi za ta lepotni izbor.

Svetovni izbor za mistra international letos potekal nekoliko prej, zadnji teden v oktobru in prvi teden v novembru, gostitelj pa bo znova Tajvan, kjer je lani zmago odnesel Bolivijec Bruno Kettels. Najlepši mistri universe iz posameznih držav pa se bodo pomerili spomladi prihodnje leto.

"Mister je ambasador, ki mora prepričati kot osebnost"
Erik je prepričan, da "mistrovanje" ni lahek zalogaj, saj je Peter prvi, ki svoj mandat opravlja po vzoru iz dežel, kjer je kultura tovrsnih dogodkov in posledično nazivov na visoki ravni. "Fantov, ki si želijo tovrstne izkušnje in pozneje dela v modnem svetu, je ogromno. Problem pa nastane, ko se vprašajo, kako jih bo sprejela okolica. Nekateri ljudje si enostavno napačno razlagajo poslanstvo mistra, kar fante bremeni. Zavedati se moramo, da gre pri tem projektu za odlično promocijo Slovenije v svetu. Biti dober mister je zahtevna naloga. Pokazati moraš nešteto kvalitet, saj gre za neke vrste ambasadorja, ki mora prepričati kot osebnost. Na primer, Petra pozna in spoštuje vsa Azija. Prejeli smo že nešteto ponudb in poleti se bo v vlogi modela najverjetneje odpravil na Kitajsko," je dejal Erik.

Peter Klinc v zadnjih dneh pridno vadi plesne korake, saj se bo z izkušeno ukrajinsko plesalko, voditeljico in misico Nadiyo Bichkovo predstavil tudi na plesnem turnirju Zvezde plešejo v oddaji Spet doma. Njun dan D bo 21. marec.

Peter: Prevladuje "velik plus"
Nad svojevrstno izkušnjo je navdušen tudi 26-letni Novomeščan Peter: "Predstavljal sem si, kako naj bi potekalo življenje mistra, glede na to, da že od prej nekako poznam modni svet. Lepotna tekmovanja za dekleta pa sem že večkrat spremljal za objektivom. Ko pogledam nazaj in preračunam vse pluse in minuse na tej poti, prevladuje en velik plus. Predvsem izstopa izkušnja s svetovnega izbora."