Pljusk. Foto: Dino Jugovac Škorja
Pljusk. Foto: Dino Jugovac Škorja

Običajnemu vrvežu ob preizkušanju skakalnice in navijanju za najdrznejše letalce ter kupu drugih vodnih dejavnosti za vso družino se je že lani pridružil Beach Food Festival, ki pa se je s premikom z Viste bližje plaži letos še bolj razživel. Tam so letos za razvajanje brbončic skrbeli tudi mojster slaščičar Karim Merdjadi in pol ducata tekmovalcev iz zadnjega šova Masterchef.

Poleg tega pa je letos del prizorišča zasedlo še več kot 30 frizerjev, ki pod vodstvom Marka Hriberška že od leta 2018 sodelujejo v dobrodelni akciji Odreži drugačnost. Letos so bili res uspešni, saj je bila vrsta za striženje ves dan dolga, z donacijami za nove pričeske in s priložnostno peko palačink pa so zbrali 1815 evrov.

Za kulinariko je bilo poskrbljeno. Foto: Dino Jugovac Škorja
Za kulinariko je bilo poskrbljeno. Foto: Dino Jugovac Škorja

"Če smo pred dvema letoma uredili več kot 400 pričesk, smo jih letos še enkrat več," je povedal Hriberšek za RTV Slovenija.

Mestna občina Velenje je projekt, s katerim zbirajo sredstva za letovanja otrok pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenije, podprla z dodatno donacijo 2000 evrov.

Osrednja atrakcija Pljuska, ki ga za MO Velenje in Zavod za turizem Šaleške doline organizira doživljajska agencija Extrem, pa kljub bogatemu spremljevalnemu programu še vedno ostaja velenjska letalnica, po kateri se je mogoče vsako leto spuščati le en konec tedna.

Na sobotni tekmi so se z zahtevnejšimi akrobatskimi skoki predstavili tekmovalci iz šestih držav, žirijo v postavi Pina Umek (Dunking Devils, Exatlon), Tim Nuč in Luka Avguštin (Flipping Art, Slovenija ima talent) ter Uroš Kuzman, pa sta najbolj prepričala v finalu povsem izenačena Avstrijec Johannes Luethi in Američan Trace Arbon, tretji pa je bil Slovenec Miha Jan.

Najprestižnejše priznanje – za ploh leta – pa je letos domov odnesel Veljko Branković.

Pljusk je sicer le uvod v bogato poletje v Velenju, ki bo v prihodnjih dveh mesecih prineslo še različne koncerte, športne in kulturne prireditve, pa tudi otroške predstave in različne delavnice.

Živahno na velenjski plaži