Maruča trdi, da bo imela slovenska vlada še naprej polne roke dela. Foto: MMC RTV SLO
Maruča trdi, da bo imela slovenska vlada še naprej polne roke dela. Foto: MMC RTV SLO

Leto 2009 je v zadnjih izdihljajih, zato se mnogi ljudje v tem času ozirajo nazaj in delajo obračune, še več pa si jih želi prehiteti čas in izvedeti, kaj nam bo prinesel "paket" novih dvanajstih mesecev. Zato smo se obrnili na vedeževalko Karin, astrologinjo Emo Kurent in Maručo, ki prerokuje iz kristalov in kamnov, da bi povedale, kako točne so bile njihove napovedi za iztekajoče se leto.

Karin, Ema Kurent in Maruča bodo tudi gostje v nocojšnji oddaji Piramida, ob 19.55 na prvem programu TV Slovenija. Oddaja se bo vrtela okoli napovedovanja prihodnosti in analiziranja leta 2009. Po koncu oddaje, nekaj po 21.00, pa bo zmagovalka tudi gostja MMC-jeve spletne klepetalnice. Vabljeni k sodelovanju!

Karin je v pogovoru za MMC dejala, da običajno ne daje veliko splošnih napovedi, kaj se bo dogajalo v politiki, gospodarstvu in na družabnem področju v Sloveniji in svetu, saj sama dela z datumi rojstva. "Pravilno pa sem napovedala, da bo zlato v leto 2009 pridobilo na vrednosti, po drugi strani pa sem se zmotila v napovedi, da se bodo svetovne borze februarja obrnile na boljše, saj so v zelene številke priplavale mesec dni kasneje, torej marca," je dejala Karin.

Zasijala je Alenka Godec
Ker je lani novembra za MMC predvidela, da se bo letos slovenski šovbiznis dvignil na novo, višjo raven in da se bodo na površju pojavila nova imena, ki pa ne bodo prihajala iz resničnostnih šovov, smo jo spomnili tudi na to, saj so vsaj zadnjo polovico leta rumene medije obvladovale prigode in nezgode "slavnih kmetov": "To je res, a po drugi strani je treba omeniti tudi na primer Alenko Godec, ki je imela zelo uspešno leto. Lahko pa tudi rečem, da smo Slovenci začeli poslušati nekoliko bolj kakovostno glasbo, s čimer bi lahko utemeljila svojo napoved."

Astrologinja Ema Kurent splošnih napovedi v javnosti ne daje, saj se ukvarja le z individualnimi napovedmi, na vprašanje, katera bo jutri "splezala" na vrh Piramide, pa je neodločno odgovorila: "Bomo videli."

Tudi Maruča napovedi za letos ni objavljala, kaj pa vidi v prihodnjem letu? "Kriza se bo še vlekla, zato se bomo soočali z vrsto težav. Vlada bo v drugi polovici leta morala znova bolj gledati na položaj nižjega sloja prebivalstva in se še naprej ukvarjati z reševanjem starih težav. Stvari bi se na svetlo lahko obrnile do maja leta 2011," je končala napoved Maruča.