Petar Grašo si je za klepet vzel dobro uro. Foto: RTV Slo
Petar Grašo si je za klepet vzel dobro uro. Foto: RTV Slo
Petar Grašo
Grašo bo v Križankah nastopil že petič. Foto: RTV Slo

Križanke so eno najboljših koncertnih prizorišč, je hrvaški glasbenik zaupal obiskovalcem spletne klepetalnice MMC-ja RTV Slovenija.

V sproščenem ozračju je povedal, da se vedno veseli koncertov v Sloveniji, njegova glasba pa je dobro sprejeta tudi v drugih državah nekdanje Jugoslavije.

Sam posluša različne zvrsti glasbe, najraje pa si zavrti Petra Gabriela, Stinga, Pina Daniella in U2. Letošnje Evrovizije na žalost ni spremljal, je pa na eni sodeloval kot avtor pesmi Neka mi ne svane, ki jo je zapela Danijela. Zdaj teh ambicij nima, vendar se nikoli ne ve, dodaja.

O pevcih, ženskah in hrani
Na vprašanje, zakaj so slovenski glasbeniki manj popularni na Hrvaškem kot hrvaški v Sloveniji, pravi, da imamo v Sloveniji veliko kakovostnih izvajalcev, vendar je težava v jeziku. Srbohrvaščino smo se včasih učili v vsej Jugoslaviji, slovenščine pa ne, pravi.

Eden od obiskovalcev klepetalnice ga je vprašal, zakaj je v Dalmaciji toliko dobrih pevcev in lepih žensk, on pa mu je v smehu odgovoril, da zato, ker nihče nič ne dela. Pije se dobro vino in jedo se dobre ribe, je povedal.

Dopust najraje preživlja v Dalmaciji, saj je zadnje čase v rodnem Splitu bolj poredko. Zaradi obilice dela je vedno na poti, največ v Zagrebu, Ljubljani in drugod.

O poroki in prihajajočem koncertu
Tudi o poroki in družini še ne razmišlja. Zdaj sem mlad in živim preveč intenzivno, pravi hrvaški pevec, ki bo 1. junija imel svoj peti koncert v Križankah. Predstavil bo zadnji album Uvertira 1995-2005/The Best Of, z Nušo Derendo in Arsenom Dedićem pa bo zapel tudi duet.


Grašo je bil kot gost klepetalnice več kot eno uro, celoten pogovor z njim pa si lahko preberete tukaj.