Francoska popotnika na mulah. Foto: TV Slovenija, zajem zaslona
Francoska popotnika na mulah. Foto: TV Slovenija, zajem zaslona

Dominic in Anouk večino popotovanj opravita v spremstvu svojih štirih mul. Letos aprila sta se lotila 25.000 kilometrov dolge poti od Atlantika do Kamčatke, od tega tudi dobrih 300 kilometrov po Sloveniji.

Dominic Orbette je dejal: "Ko sva pomislila na potovanje z mulami, sem rekel: samo po Franciji že ne. To namreč ni piknik. Zakaj ne bi prepotovala daljše poti po zemeljski obli."

Naletela sta na veliko dobrih ljudi, ki so ju sprejeli v goste. Tilka Potočnik iz Kaplje vasi pri Preboldu je dejala: "Malo smo ju peljali okoli. Šli smo na Fontano, oprhala sta se, malo sta se kopala v bazenu, skuhala sem jima tradicionalno slovensko kosilo in bila sta strašno zadovoljna. Pripravila sem jima govejo juho z rezanci in pražen krompir."

Popotnica Anouk Nathan pa je dejala: "Vsi so zelo prijazni, vsi nama mahajo. Včeraj sta naju presenetila kolesarja. Spregovorili smo nekaj besed in čez nekaj časa sta se vrnila s sladoledom za naju."

Dominic in Anouk sta v Sloveniji že dvanajst dni, še kakšen dan ali dva in bosta končala svojo pot v Sloveniji, njun zadnji cilj pa je Vladivostok, Kamčatka. "Težko je. Vsak dan je težko, a nama je všeč," je še dodala Anouk.

Francoska popotnika imata zelo rada naravo, zato upata, da bosta skozi severni del Kazahstana, Tadžikistana in prostrano Rusijo v prihodnjih dveh letih doživela čim več divjine in življenja tam.

Francoza z mulami skozi Slovenijo