Foto: Organizator
Foto: Organizator

Na današnji novinarski konferenci je koprski župan Aleš Bržan povedal, da bo praznična okrasitev z manjšimi prilagoditvami podobna lanski. Za dopolnitev okrasitve so namenili 50.000 evrov, kar gre predvsem na račun novega parka nad podzemno garažno hišo Belveder.

Vodja občinskega urada za gospodarske javne službe, okolje in promet Raf Klinar je dodal, da so večino okrasitev že postavili, sicer pa gre za manjša preoblikovanja že znanih elementov, kot so svetleči elementi z živalskimi motivi, pravljične figure in umetniške svetlobne instalacije. Stroški postavitve in odstranitve okrasja bodo okoli 180.000 evrov, kar je v okviru lanskih stroškov.

Program prireditev bodo začeli že 2. decembra z zimsko izvedbo Altroke Istra Gourmet Festivala, je povedala direktorica Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper Mojca Vojska.

Tudi letos bo na voljo drsališče, ki ga bodo postavili v Taverni. S streho bodo bolj zaščiteni pred slabim vremenom, zato pričakujejo tudi več obratovalnih dni, je dodala Vojska. Drsališče bodo odprli hkrati s prižigom prazničnih luči in bo delovalo do konca decembra.

V decembru se bodo v Kopru po besedah sodelavke zavoda za turizem Ylenie Loredan med drugim zvrstili Miklavžev in božični sejem, prihod vseh treh dobrih mož ter tradicionalno silvestrovanje, tokrat s skupinama Ne me jugat in Big Foot Mama.

Precejšnji del programa bo namenjen najmlajšim, je dodala Loredan. Tako se bodo ob sobotah in nedeljah zvrstile gledališke predstave za otroke, postavili pa bodo tudi praznične hiške, kjer se bo mogoče okrepčati.

Za celoten decembrski praznični program so namenili okoli 200.000 evrov, glede morebitne zaostritve ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa pa je Vojska poudarila, da bodo upoštevali vse ukrepe, ki bodo takrat veljali.

V Kopru se že pripravljajo na veseli december