Tudi Primož bo pomagal pri podiranju rekorda. Foto: MMC RTV SLO
Tudi Primož bo pomagal pri podiranju rekorda. Foto: MMC RTV SLO
Rok Žlindra
Obiskovalce bodo zabavali tudi letošnji predstavniki Slovenije na izboru za pesem Evrovizije, Ansambel Roka Žlindre. Foto: EPA

"Ideja za festival je nastala, ker želilmo postati največja povorka harmonikarjev na svetu in šampioni v svoji kategoriji, kot je to naš veliki šampion Primož Kozmus, ki nam bo pomagal podreti Guinnessov rekord," je o nedeljskem vrhuncu festivala za MMC spregovoril direktor festivala Tomaž Zorko.

Raznolik festivalski program ponuja 24 izvajalcev iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske, Makedonije in Srbije. Med njimi bodo nastopili Modrijani, Prifarski muzikanti, Ansambel Roka Žlindre, Rundek Cargo Orchestra, Romano Drom & Zoltan Orosz, Boban i Marko Markovič orkester ter Esma Redžepova.

V nedeljo se bo na njem pojavil tudi nekdanji slovenski vrhunski metalec kladiva Primož Kozmus. "Če sam ne bo imel harmonike, bo pa vsaj hodil v povorki," je za MMC še povedal Zorko.

Poleg glasbenega še spremljevalni program
Organizatorji so pripravili tudi bogat spremljevalni program, ki vsebuje tudi pokušino vrhunskih vin in gastronomskih dobrot z območja Panonije, za družine v celoti pa je pripravljen zabavni del, ki vsebuje letalski miting, zabaviščni park, tekmovanje v kuhanju golaža in kot že omenjeno - podiranje Guinessovega rekorda v številu harmonikarjev v povorki.

"Dobri festivali z dobrim konceptom so danes redkost. Ljudje se ne družijo več, kot so se včasih, zato so festivali, kot je naš, več kot dobrodošli," je ob MMC-jevem vprašanju, ali je morda pri nas preveč festivalov, odgovoril direktor.