Maribor v praznični preobleki lani. Foto: BoBo
Maribor v praznični preobleki lani. Foto: BoBo

Kot je poročal novinar TV Slovenija Janez Krušič, bodo praznične lučke v Mariboru začeli prižigati v petek ob 16.30, dobro uro pozneje bodo to sklenili. Sprva so na občini načrtovali bogat spremljevalni program ob prižigu lučk, a so morali zaradi epidemičnih razmer idejo opustiti. Prižig lučk bodo zato posneli in ga predvajali na spletu.

Letošnja praznična okrasitev nadgrajuje koncept čarobnih niti, ki povezujejo mestne ulice, s tem pa po navedbah zavoda za turizem ponazarjajo povezovanje med ljudmi.

Čarobni Maribor bo v prvih dneh ponudil darilno tržnico na Glavnem trgu, na Koroški cesti so postavili Art tržnico z umetniškimi izdelki, v petek vrata odpira Vilinsko mesto, v njem bodo predvsem ob koncih tedna pripravili številne delavnice in predstave za otroke ...

Celotnega decembrskega programa v Mariboru še niso dorekli. "Pripravljeni smo na vstop v praznično dogajanje, a celotnega decembrskega programa v Mariboru dokončno še nismo mogli doreči. Imamo več scenarijev, izvedli pa bomo tistega, ki bo v okviru aktualnih zdravstvenih oz. epidemičnih razmer. Mariborčanom in obiskovalcem želimo ponuditi tudi koncerte in drsališče, a naš glavni cilj vsekakor je, da vse dogodke izvedemo varno in odgovorno," je prejšnji teden povedal direktor Zavoda za turizem Maribor Jure Struc.

Pred prižigom prazničnih lučk v Mariboru