Praznični Maribor. Foto: BoBo
Praznični Maribor. Foto: BoBo

Razširili jo bodo še na Glavni trg s Koroško cesto in na Trg revolucije, bogatejše pa bo okrašen tudi Rotovški trg, je poročala novinarka Radia Slovenija Tamara Zupanič Čučnik.

Sorodna novica "Naj živi!" V Ljubljani in ponekod drugje zasvetile praznične lučke.
Foto: BoBo
Foto: BoBo

Ljudje naj bi se družili bolj v družinskem krogu. "Zato smo tudi razpršili lokacije po mestu. Pomembno je, da lahko čarobni duh kljub temu pričaramo družinam, ki so ta trenutek zaprte v svojih domovih, in takrat, ko bomo šli ven, da to naredimo varno in razpršeno po vseh točkah v mestu," je za Radio Slovenija povedala Neva Pipan z mariborske občine.

Na mestnih ulicah in trgih bodo tako mimoidoče razveseljevali različne svetlobne figure, Čarobna galerija s tematskimi fototočkami in urbani gozdički, ki jih bodo okrasili meščani. "Skupaj z Zavodom Mars in Društvom Hiša smo pripravili navodila, ki jih boste našli na spletu, in skupaj z nami boste lahko okrasili smrečice v majhnih gozdičkih na poti Čarobne galerije," je povedala Pipanova.

Prejšnji teden je vrata odprlo priljubljeno Vilinsko mesto. Foto: BoBo
Prejšnji teden je vrata odprlo priljubljeno Vilinsko mesto. Foto: BoBo

Poleg privlačne podobe v lučkah bo mestno jedro tako do konca leta ponudilo tudi druge vsebine za prijetno in varno doživetje prazničnega Maribora. Osrednje prizorišče bo Glavni trg, kjer bo predvidoma od 11. do 30. decembra postavljena darilna tržnica s pridelki in izdelki lokalnih ponudnikov – ta bo imela tudi dobrodelno noto.

Sorodna novica Med prvimi snežinkami v mesecu, ki se mu je še lani reklo "veseli"

Vrata je že odprlo priljubljeno Vilinsko mesto, kjer med drugim prirejajo četrtkove in petkove koncerte z začetkom ob 19. uri, ki pa jih bo do preklica mogoče spremljati na spletu.

In še novica za vse otroke, ki ne morejo pod Pohorjem pričakati Dedka Mraza: njegov prihod bodo predvajali na Televiziji Maribor 12. decembra ob 17. uri.

Vodilo čarobnega decembra v Mariboru 2020 je torej varno in odgovorno ravnanje tako organizatorjev kot prebivalcev mesta, zato so njegove vsebine usmerjene predvsem v individualno doživljanje prazničnega Maribora.

Maribor zasijal v prazničnih lučeh

Luči prižgali tudi drugje
Tudi na Ptuju in v Slovenski Bistrici danes prižigajo praznično razsvetljavo. Na Ptuju so postavili štiri smrečice, na mestni tržnici tudi dva jelena s kočijo, kjer se bodo otroci lahko fotografirali in tako ohranili lepe spomine na praznični december.

V Velenju je okrasitev, podobna lanski, na jelki v središču mesta je 35.00o lučk. 10.000 evrov, kolikor je občina nameravala odšteti za današnji koncert, bodo namenili v dobrodelne namene.

V praznično podobo se je odela tudi Sevnica, tudi tam bodo pomagali tistim, ki potrebujejo pomoč. Dobrodelne akcije so pripravili sevniški rotarijci.

Tudi Sevnica se je odela v praznične luči