Študenti so pokazali, da jim domišljije ne primanjkuje. Foto: MMC RTV SLO
Študenti so pokazali, da jim domišljije ne primanjkuje. Foto: MMC RTV SLO
Pevsko so njbolj prepričali študentje smeri mednarodni odnosi. Foto: MMC RTV SLO

Zabavna prireditev, na kateri sta med tekmovanjem kateder za najboljšo pesem in podeljevanjem goričarjev FDV Gala Show, spretno krmarila nekdanja misica (in tudi študentka Fakultete za družbene vede) Živa Vadnov in Žiga Pirnat, ki poleg študija veliko energije namenja tudi glasbi, med drugim je napisal tudi pesem Maje Slatinšek Time to rise, s katero je nastopila na irskem izboru za Pesem evrovizije.

V spodnjih videoposnetkih si oglejte nastop Andraža Hribarja, študentski resničnostni šov in izjavo Igorja Berganta o njegovih študentskih letih.

Študentje so na oder povabili tudi številne znane obraze, seveda jih večina gulila šolske klopi na omenjeni fakulteti. Med drugim so zlate goričarje podelili Jasna Kuljaj, Darja Zgonc, Petra Kerčmar, Igor E. Bergant in Petra Majdič, prireditev pa so s glasbenimi točkami popestrili Maja Slatinšek, Xplozion (vokalna skupina, v kateri nastopata tudi brata Kozlevčar) in Andraž Hribar.

Zmagovalci po kategorijah:
- najboljši profesor: Anuška Ferligoj
- najboljši asistent: Branko Ilič
- najtežji izpit: Slavko Splichal: Javno mnenje
- najbolj filozofsko poglobljena predavanja: Igor Lukšič
- najboljša stilska podoba: Monika Kalin Golob
- najbolj simpatičen profesor/asistent: Klement Podnar
- najbolj simpatična profesorica/asistentka: Bojana Lobe


Vmes so študentje pripravili vrsto prispevkov iz študentskega življenja, kjer so se ponorčevali tako iz puhlice, da je najtežji izpit na FDV-ju padec po stopnicah, prikazali pa so tudi inovativne načine plonkanja.

Za konec je potekalo pravo evrovizijsko glasovanje z 8, 10 in 12 točkami, v katerem so žirija, predstavniki kateder in študentje izbrali novega zmagovalca FDVizije: letos so to postali predstavniki smeri politologija-mednarodni odnosi.

K. T. in J. R.