Obiskovalci, med njimi tudi znani obrazi, so se že prvi večer do sitega nasmejali. Foto: Organizator/Matej Pušnik
Obiskovalci, med njimi tudi znani obrazi, so se že prvi večer do sitega nasmejali. Foto: Organizator/Matej Pušnik

Na letošnjem Panču bo tako nastopilo 31 komikov iz 10 držav Evrope, Azije in Afrike, pri čemer so organizatorji izbirali raznolike nastopajoče – od že znanih obrazov do še neuveljavljenih komikov, skušali pa so vključiti tudi različne sloge, poleg germanskega in saksonskega humorja ter humorja z območja nekdanje Jugoslavije, prihajata tudi komika iz Sirije in Južne Afrike.

Da so ljubitelji humorja festival v pravem pomenu besede pogrešali, priča tudi dejstvo, da je bil že prvi večer razprodan. "Super je biti nazaj brez omejitev, z gledalci, željnimi druženja in dobrega humorja, ter komiki, ki so dobro izkoristili več časa za piljenje svojih nastopov in res uživajo na odru," je tako po prvem večeru dejal prvi mož Panča, Andrej Težak Tešky.

"Popotnica je odlična: prvi večer smo razprodali kljub nekaj večernim kapljam. UM & Kuna sta razpihala, Sašo Stare pa dokončno pregnal grozeče deževne oblake, potem pa smo se vsi hitro sprostili," je še opisal prvi večer – temu bodo, kot je znano, sledili še štirje, vsak dan do četrtka eden. Nocojšnji je naslovljen Banane tako in drugače, v torek obiskovalce čaka Večer balkanskih lubenic, v sredo Avokado svetovnih fac, v četrtek pa Češnje za konec, ko bosta osrednja nastopajoča Vid Valič in Tilen Artač. Valič bo ponudil vpogled v svojo novo predstavo Strast, dojenček in rompompom!, za sicer uveljavljenega komika Artača pa bo to prvi preizkus odra Panča.

Tešky je sicer po prvem večeru zelo zadovoljen tako z nastopajočimi kot občinstvom, posebej pa je poudaril debitanta Alena Mastnaka: "Če res moram izpostaviti enega komika, je to Alen Mastnak, ki je odlično izkoristil ponujeno priložnost ob prvem nastopu na tako velikem odru. Od nosilcev programa, kot so Martina Ipša, Gašper Bergant in Sašo Stare, vsi pričakujemo odlične nastope in vsi so sprožali salve smeha, a Panč je tudi platforma za predstavljanje svežih imen – in Alen Mastnak je komik, za katerega boste še slišali."

Spodaj si lahko ogledate nekaj fotoutrinkov prvega večera festivala. Foto: Matej Pušnik