Zbralo se je več kot 50 bobnarjev. Foto: TV Slovenija, posnetek zaslona
Zbralo se je več kot 50 bobnarjev. Foto: TV Slovenija, posnetek zaslona

Osnovna ideja o tovrstnem koncertu se je porodila že lani, ko je mariborski bobnar Marko Soršak - Soki ob 30-letnici svoje glasbene kariere na enem mestu zbral več kot 100 bobnarjev, letos pa so ga ponovili.

Točno ob 11.30 se je grajsko dvorišče najstarejšega mesta zatreslo. Več kot 50 bobnarjev se je dobesedno zlilo v eno celoto in obiskovalcem pričaralo enkratno energijo.

Večina bobnarjev vseh generacij se je danes srečala prvič. "Ne, nismo vadili, bobnarji so dobili video z navodili. Bili so res izbrani, to so bobnarji z izkušnjami ali takšni, ki se zmorejo pripraviti brez določenih vaj," je pojasnil Marko Soršak - Soki, sicer tudi bobnar skupine Elvis Jackson, in dodal: "In to je ravno čar dogodka, eksperiment, ni to koncert."

Na ptujskem gradu se je zbralo več kot 50 bobnarjev

Ob bobnanju so potekali tudi številni spremljevalni dogodki. Obiskovalci so si lahko ogledali največjo zbirko starodavnih glasbil, potekale so tudi številna animacije za otroke. Michael Tosch - Toš, pobudnik bobnanja na Ptuju, je razložil, da so pripravili tudi vodene oglede z izobraževalnimi kadri, "kar pomeni, da lahko otroci glasbila ne samo gledajo, ampak jih lahko tudi preizkusijo". Pomemben vidik dogodka pa je tudi celotno "doživetje tega in motiviranje nas, ki smo že bobnarji, da se dejansko splača".

Dogodek ima sicer dobrodelno noto, saj bodo zbrane prostovoljne prispevke namenili invalidnemu Mateju, za nakup nujno potrebnega kombija. Matej se je tudi udeležil dogodka in užival skupaj z bobnarji. Njegova mama Sanja Balaban pa je poudarila: "Gre za to, da se imamo danes lepo, da zbiramo, ne samo za mojega Mateja, ampak za vse Mateje, ki potrebujejo pomoč."

Upajo, da bodo že kmalu zbrali dovolj sredstev in tako Mateju kot tudi drugim uresničili sanje.