Raaya lahko spremljamo vsako nedeljo v oddaji Misija Evrovizija na Prvem programu televizije Slovenija. Foto: Žiga Culiberg
Raaya lahko spremljamo vsako nedeljo v oddaji Misija Evrovizija na Prvem programu televizije Slovenija. Foto: Žiga Culiberg
Raay in Marjetka
Raay in Marjetka sta se poročila lanskega aprila. Foto: MMC RTV SLO

"20. januarja prihodnje leto je rok. To je ravno pravi čas. Misija Evrovizija se takrat izteče, kar nekaj pomembnih projektov tudi takrat zaključim, tako da si bom lahko vzel čas, da se posvetim štručki. Tega se že neizmerno veselim," je za MMC dejal Raay.

Par, ki se je poročil aprila preteklo leto, sicer spol otroka že ve. "Pa ne poveva. Za zdaj še ne," ostaja skrivnosten Raay.

In kakšen je bil prvi odziv, ko sta izvedela to srečno novico? "Vsak mesec sva spremljala nosečniški test, jaz sem seveda moral biti tisti, ki je prvi pogledal nanj. Marjetki sicer slabo ni bilo in ni občutila kakšnih večjih sprememb, bila pa je ravno nekaj dni, preden sva naredila test, malce neobičajno sitna. Pa sva se hecala, gotovo bo to to. No in čez nekaj dni se je na testu pokazal plus. Prva reakcija je bila sicer dokaj otročja, skakala sva kot otroka," se je za MMC spominjal Raay.

Novico o nosečnosti sta do pred kratkim skrbno skrivala pred javnostjo. "Prve tri mesece tega nisva zaupala živi duši. To so tudi najbolj rizični meseci, zato sva novico zadržala zase. Ne bi si želela, da bi se družina že veselila, potem pa bi bilo - bog ne daj - kaj narobe in bi bila žalost še večja," je pojasnil glasbenik.

Na začetku sta zakonca novico zaupala zgolj Raayevi poročni priči in njegovi ženi. "Po treh mesecih pa še družini in ožjim prijateljem. Odzivi so bili od tekanja Marjetkine mamice po stopnicah gor in dol do glasnega vzklika moje mami, ponosnih besed mojega očeta, pa do solz starih staršev," se je še spominjal Raay.

Sicer pa Marjetkina nosečnost ne postavlja delovanja skupine Tangels na stranski tir. "Tangelsi smo že prej kdaj pa kdaj nastopali bodisi kot trio ali z dodatnim instrumentalistom, tako da se to nič ne spremeni. Ko je imela letos pomladi Kataya maturo, smo bili trio z Marjetko. Ko je bila Marjetka bolna, smo na Piramidi nastopali tudi samo s Katayo. Pri nas so bistveni repertoar, glasba in naše pesmi, tudi če je vsak od nas prepoznavna znamka. S svojim singlom je prišla do večje prepoznavnosti poleg naju z Marjetko še Kataya, lastni singel pa konec leta ali na začetku novega leta čaka še Krta. Morda se prej lotim še svojega singla," je sklenil Raay.