Med gosti Denisa Avdića je bil tudi David Urankar. Foto: Simon Pelko
Med gosti Denisa Avdića je bil tudi David Urankar. Foto: Simon Pelko

Denis Avdić, Anja Ramšak in Miha Deželak z Radia 1 so se (v dobrodelne namene) znova odpovedali nekaj uram spanca. Z neprekinjenim radijskim programom, ki so ga letos pripravili že četrtič, so namreč zbirali denar za socialno ogrožene družine.

Lani je ekipi Radia 1 za družine v stiski uspelo zbrati več kot 180.000 evrov, s katerim so praznike polepšali 50 slovenskim družinam, letos pa so to številko še presegli in zbrali kar 300.000 evrov.

Dobrodelni projekt je s svojim prihodom podprl predsednik vlade Marjan Šarec, ki je slovenskim ministrom tudi naročil, naj s poslanim telefonskim sporočilom nekaj denarja darujejo slovenskim družinam v stiski.

V radijskem studiu na Mestnem trgu se je oglasil tudi Alfi Nipič, ki je poslušalcem in vsem zbranim pred ljubljansko mestno hišo zapel pesem Silvestrski poljub, z melodijami pa so poslušalce in mimoidoče razveselili tudi Čuki.

Voditelja oddaje Dobro jutro Davida Urankarja je Denis Avdić povprašal tudi po manekenskih nasvetih, ki mu jih je Urankar z veseljem dal, izrazil pa je tudi svojo podporo dobrodelnemu projektu. "28 ur dobrodelnosti je odlična ideja in res kapo dol celotni ekipi, ki z dobro voljo in energijo polepša konec leta veliko družinam. Takšne akcije vedno in z največjim veseljem podprem," je ob koncu obiska sklenil David.

Saša Jerković, športni novinar in voditelj kviza Vem, je z Denisom, ki prav tako kot Saša strastno spremlja nogomet, komentiral novico, ki jo je malo pred tem slovenski javnosti zaupal selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek. Povedal je, da se v slovensko izbrano vrsto vrača vratar Jan Oblak. "Že takoj na začetku je dosegel veliko zmago," sta se strinjala Saša in David.