Zadnja oddaja Radia GaGa: Vsi novi, vsi lepi. Foto: Radio Prvi/zajem zaslona
Zadnja oddaja Radia GaGa: Vsi novi, vsi lepi. Foto: Radio Prvi/zajem zaslona

Ker je Radio Ga Ga 33 let predstavljal nepogrešljiv del programske ponudbe Radia Slovenija, so se po smrti Saša Hribarja na Prvem programu Radia Slovenija začeli pogovori, kako nadaljevati pot. Želja, da se desetletja dolgo tradicija satiričnega pretresanja družbenega dogajanja nadaljuje, je ostajala, programski ustvarjalci pa so skupaj z ustvarjalci oddaje po pogovorih sprejeli končno odločitev.

Sorodna novica Umrl je legendarni radijski voditelj Sašo Hribar

Tako se v petek, 9. februarja, po petmesečnem premoru v eter Prvega programa Radia Slovenija legendarna oddaja vrača. V nekoliko drugačnem konceptu, a z uveljavljeno zasedbo bo oddaja ob 10.05 znova postregla s humornim prerezom družbenega vsakdana. Na sporedu bo vsak petek.

Radio Ga Ga se vrača na Prvi program

Člani ekipe bodo nastavljali ogledalo politiki, gospodarstvu, pa tudi kulturi. Identiteta oddaje tako ostaja voden pogovor ustvarjalcev za stalnim omizjem, za katerim pa se zaradi nabora številnih imitacij zasedba ves čas spreminja. Za ustvarjalce ni prepovedanih tem ali imitacij.

Redno bodo oddajo ustvarjali štirje že uveljavljeni sodelavci Tilen Artač, Jure Mastnak, Aleksander Pozvek in Renato Vindiš, ki se jim bo vsak teden pridružil še kateri izmed imitatorjev, ki so v oddaji sodelovali v preteklosti. Kot scenarist se priključuje Igor Bračič.

Oddaja bo na voljo tako v avdio- kot videoprenosu na spletni strani Prvega in dostopna prek vseh ponudnikov podkastov.

Sorodna novica "Sašo Hribar je bil in ostaja legenda RTV Slovenija"

Prelomnica v slovenskem radijskem humorju

Prva oddaja Radio Ga Ga je sicer nastala 6. aprila 1990 in vse do lanskega septembra redno vabila pred radijske sprejemnike. V tem času je pokojni Hribar vzgojil številne izjemne posnemovalce in satirike, ki zdaj prevzemajo štafeto vodenja kultne oddaje.

V oddaji, ki je pomenila prelomnico v slovenskem radijskem humorju, je Sašo Hribar ustvaril arzenal neponovljivih radijskih likov, ki so zrasli iz njegovega cinično satiričnega duha in zaživeli prek njegove izjemne glasovne mimikrije.

O kultnem statusu oddaje priča tudi podatek, da je bila v 90. letih prejšnjega stoletja v Monte Carlu izbrana za najboljšo med radijskimi oddajami v živo.