Samo še malo in bomo notri ... Foto: MMC RTV SLO/ Jure Rrejec
Samo še malo in bomo notri ... Foto: MMC RTV SLO/ Jure Rrejec
Andrej Šifrer
Andrej Šifrer je bil dobro razpoložen. Foto: MMC RTV SLO

V ta namen so prireditelji pripravili tudi "rdečo preprogo", po kateri so se sprehodili znani slovenski obrazi iz gospodarstva, politike, športa in drugih logov. Novinarji smo imeli dostop samo do vhoda - osrednji prireditveni prostor je bil namreč rezerviran le za povabljence.

Če se spet vrnemo k rdeči preprogi. Verjetno imate predstavo, kaj pomeni rdeča preproga v širšem smislu - temu, čemur smo bili priča, pa tega nikakor ne moremo reči ... No, morda razen rdečega "tapisona" pred montažno hišo neposredno pred vhodom v prireditveni prostor, sedem novinarjev in fotografov ter obvezna limuzina. Premraženi povabljenci so se namreč v dolgi vrsti, ki je segala vse do Dunajske ulice, stiskali pod svojimi dežniki. Najbolj so bile na udaru tiste predstavnice nežnejšega spola, ki so oblekle kratka krila, nekateri - tudi moški - pa so prišli celo brez zgornjih plaščev. Verjetno so mislili, "saj bomo hitro notri". Prav zaradi tega se niso prav pogosto smehljali, ko so le prišli pod nadstrešek.

Danica ve, da je za lepoto treba potrpeti
Od uglednih gostov lahko omenimo kamniškega župana Toneta Smolnikarja, glasbenika Andreja Šifrerja, ki je bil eden redkih, ki je bil židane volje, voznika relija Tomaža Jereba, za zdaj še ne upokojenega veslača Iztoka Čopa ... Če bi iskali zmagovalko v kategoriji najglobljih dekoltejev, bi Danica Lovenjak zagotovo pometla s konkurenco. Proti njej ne bi imela možnosti niti Tina Gaber, a je tokrat ni bilo ... Šalo na stran - tudi visokorasla temnolaska nas je počastila s svojim prihodom.

Zbrani denar tudi za gasilce
Kot se za vsako pravo rdečo preprogo spodobi, je bila pred vhodom tudi enota gasilcev. Ko sem jih povprašal, zakaj so tukaj, so odgovorili, "da ne vedo, da so jih pač poklicali in da morajo stati tukaj". Koliko časa pa boste še tu? "Še okrog pet minut, potem gremo pa domov, notri tako ali tako ne smemo." Pozneje smo izvedeli, da na prireditvi zbirajo denar za otroke iz ogroženih družin in za gasilce. Verjetno se tu skriva odgovor ...

In kaj je na vse skupaj porekel gospod Al Gore? Ne vemo, ker ven na dež ni prišel pozdravit nikogar ...

Jure Rejec