Prvič sta bila skupaj na javni prireditvi na proslavi ob slovenskem kulturnem prazniku. Foto: BoBo
Prvič sta bila skupaj na javni prireditvi na proslavi ob slovenskem kulturnem prazniku. Foto: BoBo

Predsednik vlade je v oddaji Preverjeno na televiziji Pop TV povedal, da je v postopku ločitve, ki bo v kratkem končan. Kot je dejal, da je bil ločitveni postopek uradno sprožen decembra leta 2021, ker "so mu vsi svetovali, naj s tem počaka". Dodal je, da je z dvema otrokoma ločeno živel več kot leto in pol, odselili so se jeseni leta 2021. "Samohranilec sem bil skoraj leto in pol, tako da sem se naučil to dvoje žonglirati," je odgovoril na vprašanje o usklajevanju službe in zasebnega življenja. "Je pa to dvoje na tej funkciji težje, to vsekakor drži. Imeti partnerico, ki jo otrok sprejema, zelo pomaga. Zdaj je stvar, ko imamo spet družinsko okolje, neprimerno lažja," je še dodal.

Dejal je še, da se je iz Nove Gorice preselil v Ljubljano, "kar je tudi z vidika usklajevanja službenih obveznosti lažje".

"Je čustvena in strastna"

S Tino Gaber sta se prvič skupaj na uradni prireditvi pojavila februarja na proslavi ob kulturnem prazniku. Potrdil je, da sta se spoznala prek njene sestre Urške, ki je njegova sodelavka že več let, trenutno je zaposlena v njegovem kabinetu. "S Tino imava nekatere teme, ki naju povezujejo. Je čustvena, strastna, zagovornica pravic šibkih pa tudi živali. Pri tem je zelo konsistentna, borbena," je še dodal o svoji partnerici. Pojasnil je, da na družbenih omrežjih nima več komercialnih objav, da ji ne bi kdo očital konflikta interesov. Ukvarja se z urejanjem socialnih omrežij za podjetja in posameznike, je pojasnil.

Golob je v oddaji še povedal, da o Tini Gaber kroži veliko izmišljotin, ki so se začele, ko je postala njegova partnerica. "Ona je javna osebnost že zadnjih 15 let, a še nikoli ni bila deležna takšnega pogroma kot zdaj." Do zdaj ni želel govoriti o svojem zasebnem življenju, ker je "še vedno mnenja, da so zasebno življenje in še posebej otroci stvar posameznika in ne toliko javnosti".

Komentiral je tudi udeležbo Tine Gaber na uradnih posvetovanjih o pravicah živali in zavrnil, da bi v teh primerih šlo za konflikt interesov. Povedal je, da so se predtem o tem posvetovali tudi s Komisijo za preprečevanje korupcije.