Salome je vedno brezhibno urejena. Foto: RTV SLO
Salome je vedno brezhibno urejena. Foto: RTV SLO
S svojo barvo las je zdaj povsem zadovoljna. Foto: RTV SLO
Vroče in seksi! Foto: RTV SLO
Jadranka Juras
Jadranka Juras je Salome očarala tudi s svojim zavzemanjem za živali.

Z njo smo se dogovorili za pogovor po oddaji Glasbena lestvica, ker je bila Salome gostja Katarine Čas in Mihe Šaleharja; ko smo po krajšem čakanju vstopili v njeno garderobo, ji je zazvonil mobilni telefon. Klicala jo je njena mama, ki ji je sporočila žalostno vest.

Salome je tako izvedela, da je umrla njena najljubša teta. Vprašali smo jo, ali želi naš pogovor prestaviti, a nam je odvrnila, da nikakor ne, saj smo jo že tako dolgo čakali. Zato se je zbrala in kot prava profesionalka začela odgovarjati na naša vprašanja.

Pesem tudi v slovenščini
Začeli smo pri njeni glasbeni karieri. Zanimalo nas je, ali bo Salome ostala samo pri eni pesmi in videospotu - v hrvaščini je namreč posnela pesem z naslovom Igra - a nam je zatrdila, da ne, saj se bo že februarja odpravila v studio. "Ker sem nova v glasbi, sem mislila, da se CD lahko naredi čez noč, a zdaj vem, da to ni tako," je potožila. "Lahko vam razkrijem, da bo na zgoščenki poleg skladb v hrvaščini tudi ena slovenska. Nosila bo naslov Hvala ti, deželica in upam, da bom tudi za to pesem posnela videospot," nam je zaupala. Dodala je še, da bo ta, nastajajoči CD po vsej verjetnosti tudi njen zadnji.

Jadranka ob boku zvezd
Salome je nastopila skupaj s številnimi znanimi hrvaškimi pevkami, kot so Severina, Josipa Lisac, Alka Vuica, a ko smo jo vprašali, katero pevko bi najraje slišala zapeti njeno pesem, je izstrelila kot iz topa: "Jadranko Juras! Očarala me je s svojo noro energijo!" Glede sodelovanja s slovenskimi glasbeniki je skeptična, a ne zaradi sebe. "Saj veste, kako polni predsodkov so lahko ljudje," je tiho sklonila glavo. Tudi Ema ni eden izmed njenih življenskih ciljev - zaradi dveh razlogov. Nima slovenskega državljanstva, ki je pogoj za sodelovanje na tem tekmovanju, zameril pa se ji je tudi način, kako so ljudje sprejeli zmago Sester pred nekaj leti.

Prava dama
Beseda je nanesla tudi na bližajoče se valentinovo, ki pa se ga Salome - presenetljivo - sploh ne veseli. "Ta praznik je zame ena nova izmišljotina, zato takrat pošljem le nekaj SMS-sporočil ljudem, ki so mi pri srcu, in to je vse," je dejala. Salome je kot vsaka dama rada urejena, naliči se celo za v trgovino - vsaj trepalnice in ustnice. Z visokimi petami nima težav, a vseeno rada obuje tudi čevlje z ravnim podplatom. Najbolj pa so nas očarali njeni lasje. Dolgi, gladki, povsem njeni naravni in seveda blond. Salome nam je zatrdila, da je zdaj dokončno našla pravo barvo zase: "Bila sem že črna, rdeča, s prameni. A blond barva te naredi najbolj žensko, naredi ti bolj mehek obraz in najlažje skriješ leta. S to barvo tudi lažje vzpostaviš stik z ljudmi."

V spomin
Ko smo končali pogovor, je Salome odhitela še na snemanje za hrvaško televizijo. Za žalovanje tako še vedno ni bilo časa. Tiho in žalostno je dodala le: "Tetka Ankica je bila edina od tet, ki mi je dala podporo pri moji preobrazbi v žensko. Rekla je, da če že čutim, potem naj tudi živim tako. Pogrešala jo bom."

Tina Hacler